Floriade World expo 2022 in Lansingerland

Het centrale gebied van de Floriade 2022 komt in Lansingerland, als uiteindelijk de Nederlandse Tuinbouwraad daar in oktober 2012 mee instemt. Op dit moment zijn zeven locaties in Nederland in de race voor de Floriade 2022. Het wordt spannend welke locatie gekozen wordt.

De centrale plek van de Floriade 2022 (Holland Central Floriade) is 50 ha groot en ligt nabij de Kruisweg tussen de A12, N209 en de Rotte.

Uiterlijk 1 juli 2012 moet het bidbook ingeleverd worden aan de hand waarvan de Nederlandse Tuinbouwraad in oktober 2022 besluit op welke locatie de Floriade 2022 zal zijn. De eerste Floriade was in 1960 in Rotterdam. De Euromast en het park zijn daar nog een erfenis van.

 De tot nu toe deelnemende organisaties zijn:

  • de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Lansingerland, Rijnwoude, Waddinxveen en Zoetermeer;
  • de Provincie Zuid-Holland;
  • de bedrijven ARCADIS, Ballast Nedam, Careyn, Imtech en KWS.

Samen vertegenwoordigen deze organisaties heel veel ervaring op het gebied van tuinbouw en aanverwante sectoren. Veel ondernemersorganisaties, greenport organisaties en de Kamer van Koophandel dragen dit initiatief een warm hart toe.

Het grootste deel voor de kosten voor het maken van het bidbook worden gedragen door de bedrijven. Aan de verschillende gemeenteraden en de Staten wordt in mei/juni ter beoordeling en besluitvorming een financieel onderbouwd plan neergelegd.

1 Comment

  1. Op die centrale plek zou toch het ‘Bentwoud’ komen.
    Misschien is Wilders’ Zijde een idee, komt het weer ‘in exploitatie’.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*