Floriade 2022 in Lansingerland?

Er zijn plannen de Floriade 2022 in het Groene Hart van Zuid-Holland te organiseren. Onze gemeente Lansingerland kan daar aan meedoen.
De Floriade kan niet alleen voor onze Gemeente, maar voor het gehele Groene Hart een verbetering van de kwaliteit van het openbare gebied worden. Het nieuwe openbaarvervoer knooppunt Bleizo kan dé poort kunnen worden van de Floriade. Ons bedrijfsleven en de infrastructuur (wegen, fietspaden, openbaarvervoer en groenprojecten) kunnen hiermee een flinke boost krijgen.
Leefbaar3B vindt dat we de kans moeten aangrijpen om de Floriade van 2022 naar onze regio te halen. Daarom hebben we ingestemd met de participatie in het opstellen van een zogenaamd bidbook, een koersdocument. Om bij te dragen aan de opstelling van dit koersdocument wordt € 22.000 gevraagd aan onze gemeente. Leefbaar3B vindt het onderzoek naar de haalbaarheid de Floriode 2022 in onze regio gedaan moet worden. Het betreft uitsluitend een haalbaarheidsonderzoek en we leggen ons hiermee nog op geen enkele wijze vast voor de toekomst of toekomstige uitgaven.
Nog een bijzonderheid;  dit wordt een decentrale Floriade, in tegenstelling tot alle vorige Floriades, die op één locatie waren. De plannen zijn verschillende Floriade locaties in Zuid Holland te bouwen en de verbindingen tussen de verschillende locaties moeten dan heel goed georganiseerd worden en dat zal in het plannen worden opgenomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*