Fietspaden richting scholen in Wilderszijde

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft Leefbaar 3B raadslid Hans Dirkzwager vragen gesteld wanneer het fietspad door de tunnel halverwege de Boterdorpseweg (nabij ronde torenflat) aangelegd kan worden. De verkeersveiligheid bij en rond scholen moet zoveel mogelijk gewaarborgd zijn. Het fietspad na de tunnel is nog niet doorgetrokken naar de VMBO school Wolfert Pro en het nieuwe gemeentehuis. Nog steeds moet door het langzaam verkeer gebruik gemaakt worden van de rotonde nabij het gemeentehuis en het kantoor van 3B Wonen. Op deze rotonde zijn al wat ongelukken en bijna ongelukken geweest, waarbij fietsers en auto’s betrokken zijn geweest.

Het is dus veiliger om vanuit Bergschenhoek door de fietstunnel te gaan en vervolgens over het fietspad verder te kunnen rijden richting school en gemeentehuis. Ook aanleg van het fietspad in noordelijke richting naar de Havo/VWO scholen Wolfert en Melachton zal het aantal gevaarlijke situaties op de rotonde nabij deze beide scholen aanzienlijk verminderen.

Het college heeft bij monde van wethouder De Weger aangegeven dat de benodigde grond niet volledig beschikbaar is. Het college zal op korte termijn bezien of er mogelijkheden zijn voorbij de tunnel de (geplande) fietspaden eerder aan te leggen richting scholen en gemeentehuis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*