Een veiliger Lansingerland

Afgelopen woensdag is het Integraal Veiligheidsbeleid 2019-2022 voor de gemeente Lansingerland besproken in de raadscommissie Algemeen Bestuur. In dit veiligheidsbeleid worden de speerpunten en de actiepunten voor de komende vier jaar met betrekking tot veiligheid in Lansingerland vastgesteld.

Johan Philippens, Leefbaar 3B woordvoerder veiligheid en tevens recherchekundige bij de politie, gaf aan positieve punten in het beleid te zien, maar ook verbeterpunten. Leefbaar 3B staat positief tegenover de speerpunten. Deze speerpunten zijn: drugspreventie, ondermijning, High Impact Crimes, jeugd, verkeersveiligheid, overlast en verbinding. Deze speerpunten richten zich op de belangrijkste veiligheidsthema’s van dit moment. Daarnaast komen deze speerpunten vrijwel 1 op 1 overeen met het verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B.

Op een hele goede wijze zijn deze speerpunten bij de inwoners, samenwerkingspartners en de raad opgehaald. Alle partners waren zodoende nauw betrokken bij het vaststellen van de speerpunten. Mogelijkheden voor verbetering zijn te vinden in de scherpte van de actieplannen. Johan Philippens: “Veiligheid is ontzettend belangrijk. Veiligheid verdient aandacht en veiligheid verdient scherpe actieplannen, die toewerken naar een concreet resultaat voor de inwoners”. Leefbaar 3B gaat hier mee aan de slag om gezamenlijk te komen tot een (nog) veiliger Lansingerland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*