Verbetering aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

In de commissie Samenleving van 17 januari 2019 stond de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling, op verzoek van de ChristenUnie, op de agenda naar aanleiding van problemen bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR). De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Lansingerland is aangesloten bij VTRR. In de raadsvergadering van 30 november 2017 heeft de raad van Lansingerland, met steun van Leefbaar 3B ingestemd met de oprichting van VTRR. Eén overkoepelende organisatie kan kortere lijnen onderhouden dan de vier verschillende organisaties, waar gemeente voorheen mee te maken had.

Deze kortere lijnen moesten resulteren in partners die gelijktijdig met elkaar optrekken, in plaats van naast of langs elkaar. Ook de effectiviteit van de overkoepelende organisatie moest resulteren in een versterkte hulpverlening, want projecten werden voor de oprichting van VTRR niet integraal verwerkt, wat resulteerde in langere doorlooptijden en afhandelingen van meldingen huiselijk geweld en kindermishandeling. lees meer

Momenteel zijn er veel problemen bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR). De hoge werkdruk leidt tot hoog verzuim. De beperkte personeelscapaciteit leidt tot een hogere werkdruk. Kortom een vicieuze cirkel. Daarnaast is regelmatig sprake van onduidelijkheid in de afstemming over welke partij in welke fase van de melding optreedt. De zorgen omtrent deze problemen heeft Leefbaar 3B woordvoerder Machiel Crielaard in het bespreekpunt over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling aangekaart. Wethouder Anky van Tatenhove liet weten dat aan de organisatiekant verbeterstappen worden gezet op:
 Meer aandacht voor een goed personeelsbeleid om te voorkomen dat mensen in de verleiding komen om te vertrekken naar een andere baan;
 Meer geld er bij;
 Meer investeren in versterking in de samenwerkingsketen met o.a. gemeenten en politie.
Leefbaar 3B heeft vertrouwen in de verbeteraanpak van de wethouder en gaat er vanuit dat de problemen worden opgelost en de wachtlijst aanzienlijk korter wordt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*