De sportbox in Lansingerland een feit

Tijdens de bespreking van de meerjarenbegroting op 3 november 2022 is het amendement van Leefbaar 3B raadslid Leon Erwich, over de Sportbox of Sportautomaat, door fractievoorzitter Don Van Doorn ingebracht en met meerderheid van stemmen aangenomen. Deze met sportattributen gevulde “SportBox” die voor iedereen te openen is met een daarvoor ontwikkelde app., is met verschillende trainingsmaterialen te vullen, onder andere hoepels, bokshandschoenen, benodigdheden voor outdoorbadminton, Padel, ballen enzovoorts. De gemeente kan de inhoud van de Sportbox zelf bepalen.

Het doel is om de openbare ruimte te kwalificeren voor sport en bewegen. Sportbeoefening is in de gemeenten, tijdens de coronapandemie, aanzienlijk veranderd. Hierdoor kwamen informele zelfgeorganiseerde sporten nog meer in beeld. Met de SportBox kun je de openbare ruimte afstemmen op de nieuwe situatie. Voorlopig is voor 3 kernen een SportBox voorzien.

De Sportbox of Sportautomaat is binnen het thema sport en bewegen één van die extra voorzieningen. Bovendien is de sportautomaat een leuke manier om kennis te maken met een sport die je nog niet vaak hebt beoefend.

Om sportvoorzieningen in de openbare ruimte en bestaande sportaccommodaties beter te benutten, kan de met materialen gevulde SportBox een uitkomst zijn. Ook vindt Leon Erwich woordvoerder van Leefbaar 3B het belangrijk onze inwoners met deze SportBox op een laagdrempelige manier te stimuleren om te gaan sporten. Er is ook een speciale variant voor Padel, ook deze is inmiddels een groot succes.

Leefbaar 3B kijkt uit naar de plaatsing van deze SportBox en ziet in dit geweldige initiatief en mooie toevoeging voor Lansingerland. Bovendien bevorder je als gemeente hiermee, dat nog meer inwoners aan sport doen en dus gezonder leven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*