Binnenkort een SportBox in Lansingerland?

Tijdens de vergadering van de commissie Samenleving van 20 mei jongstleden heeft Leefbaar 3B raadslid Leon Erwich, vragen gesteld over de Sportbox of Sportautomaat, met de bedoeling te onderzoeken welke mogelijkheden er voor Lansingerland zijn om een Sportbox in de onze buitenruimte te plaatsen.

Deze met sportattributen gevulde “SportBox” die voor iedereen te openen is met een daarvoor ontwikkelde app., is met verschillende trainingsmaterialen te vullen, onder andere hoepels, bokshandschoenen, benodigdheden voor outdoorbadminton, ballen enzovoorts. De gemeente kan de inhoud van de Sportbox zelf bepalen.

Het doel is om de openbare ruimte kwalificeren voor sport en bewegen. Sportbeoefening is net als in de meeste andere gemeenten, tijdens de coronapandemie aanzienlijk veranderd. Hierdoor kwamen informele zelfgeorganiseerde sporten nog meer in beeld. Met de SportBox kun je de openbare ruimte afstemmen op de nieuwe situatie.

Met geld vanuit een landelijk steunpakket kan de gemeente inzetten op extra voorzieningen, materialen en activiteiten. De Sportbox of Sportautomaat is binnen het thema sport en bewegen één van die extra voorzieningen. Bovendien is de sportautomaat een leuke manier om kennis te maken met een sport die je nog niet vaak hebt beoefend.

Leefbaar 3B kijkt uit naar de mogelijkheden om deze SportBox te plaatsen en ziet in dit geweldige initiatief en mooie toevoeging voor Lansingerland. Bovendien bevorder je als gemeente hiermee, dat nog meer inwoners aan sport doen en dus gezonder leven.

Wethouder van Tatenhove heeft de bal opgepakt met een toezegging.

Leefbaar 3B is blij met deze toezegging door de wethouder. Zij gaat onderzoeken of en hoe we aan dit initiatief mee kunnen doen. Zo ja, waar en hoeveel Sportboxen we dan neer kunnen zetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*