De Pedaalridders moeten serieus genomen worden

De raadsleden en het college van burgemeester en wethouders ontvingen vrijdag 8 augustus een brandbrief van de wielervereniging De Pedaalridders. De vereniging bestaat al meer dan 100 jaar en heeft een hele grote jeugdafdeling. Al jaren zijn er, onder de bezielende leiding van Herman Pruisken, elk jaar weer scholenprojecten (basisschool) om kinderen enthousiast te maken voor de wielersport. En elk jaar worden hierdoor weer veel kinderen lid van de wielervereniging De Pedaalridders.

In de brief wordt geschetst wat de wielervereniging Pedaalridders de afgelopen 15 jaar allemaal heeft gedaan om een wielerparkoers in Lansingerland te kunnen realiseren. Vijf mogelijke locaties hebben de revue gepasseerd. Altijd hebben de bestuurders van de Pedaalridders het gemeentebestuur bij hun plannen betrokken. De Noordpolder van Berkel was zo’n locatie. Daarvoor kreeg de wielclub geen medewerking van het college. lees meer

Een andere locatie werd in 2009 door twee wethouders van Lansingerland aangereikt. In het recreatieschap de Rottemeren aan de Kooilaan. Een prachtige locatie gaven de twee wethouders aan. Uiteindelijk kwamen de twee wethouders terug op hun aanbod. Het was toch niet mogelijk bij de Kooilaan. En dan nu sinds zo’n 1½ jaar ligt er een reservering voor een wielerparkoers in het Annie MG Schmidtpark, in het deel tussen de Boterdorpseweg en de Bonfut. De Pedaalridders zijn bezig om sponsors te vinden voor de aanleg van het parkoers. Leefbaaf 3B is ook zeer verrast over de mondelinge mededeling van de pedaalridders dat zij nooit zijn betrokken bij een besluit over de aanleg van een skatebaan in het AMG Schmidtpark, terwijl zij al een plan bij de gemeente hebben ingediend voor een skeeler-wielerbaan. Leefbaar 3B vindt dat het college op korte termijn met de Pedaalridders om tafel moet gaan zitten om op z’n minst te onderzoeken of er mogelijkheden zijn de projecten wielerparkoers en skatebaan te koppelen. Tevens is een uitleg hoe de hazen hebben gelopen ook wel op zijn plaats.

Een ander punt is het huidige onderkomen van de Pedaalridders is het volgende. Ruim vijf jaar hebben De Pedaalridders in het centrum van Berkel en Rodenrijs, namelijk de oude brandweerkazerne aan de Laan van Rome, een onderkomen mogen beheren en gebruiken voor de jeugdopleiding. Begin 2012 ontvingen zij een brief met de mededeling dat zij aan het eind van dat jaar het pand moesten ontruimen en verlaten omdat het zou worden gesloopt. Nu augustus 2014 staat het pand nog overeind met een andere gebruiker erin. Dit is logischerwijs onbegrijpelijk voor de Pedaalridders.

Daar bovenop blijkt nu dat het huidige onderkomen, de oude gemeente werf aan de Jan v.d. Heijdenstraat te Bleiswijk te koop staat. De wielervereniging heeft heel veel kosten gemaakt, om het gebouw als wielrenopleidingscentrum in te richten. De Pedaalridders hoorde van het te koop staan van een mogelijke koper, die het gebouw binnen wilde bekijken. De Pedaalridders zijn hiervan niet op de hoogte gesteld door de gemeente. Zij hebben nu gevraagd hen de kans te geven om het pand in Bleiswijk voor de jeugd te behouden en hopen dat zij in de gelegenheid worden gesteld om hun huidige locatie in Bleiswijk te kunnen kopen.

Als het onderkomen in Bleiswijk definitief beschikbaar blijft al clubgebouw, kunnen de Pedaalridders bij het toekomstige wielerparkoers in het Annie MG Schmidtpark volstaan met een kleinschalig onderkomen wat voor gemeente en De Pedaalridders een win-win situatie is.

De fractie van Leefbaar 3B is erg nieuwsgierig naar de andere kant van het verhaal en hoort dat graag van het college. Ook hier verwacht Leefbaar 3B dat op korte termijn in overleg wordt getreden. Met een knipoog naar ons verkiezingsprogramma roept Leefbaar 3B iedereen op vooral te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*