Wielervereniging De Pedaalridders staat op straat

De gemeente Lansingerland heeft wielervereniging De Pedaalridders per 1 april de huur opgezegd van de locatie Jan v.d. Heijdenstraat 6-8 te Bleiswijk. De al ruim 100 jaar bestaande wielervereniging verliest daarmee haar clubhuis en opslagruimte voor tientallen fietsen en spinapparaten.

Al zo’n 15 jaar heeft wielervereniging De Pedaalridders gesprekken met de gemeente over een accommodatie. Aanvankelijk ook in combinatie met een wielerparcours. Eerst ging het over een parcours in de Berkelse Noordpolder, daarna over een mogelijk parcours aan de Kooilaan in Bleiswijk en tenslotte over een parcours in het Annie MG Schmidtpark. Elke keer waren er weer problemen bij deze drie locaties en de plannen zijn geen van allen doorgegaan.

Heel wat jaren heeft de wielervereniging gebruikt gemaakt van de oude brandweerkazerne in Berkel. Nadat het college heeft aangegeven dat deze locatie verlaten moest worden heeft de oude brandweerkazerne in Berkel nog jaren leeg gestaan. Vorig jaar is de kazerne gesloopt en nu ligt de grond al weer meer dan een jaar braak. Na Berkel kon wielervereniging De Pedaalridders terecht in het gebouw van de buitendienst van de voormalige gemeente Bleiswijk en daar moeten ze nu ook weer uit. lees meer

Namens de fractie van Leefbaar 3B heeft Leon Erwich het college maandag 13 februari 2017 hierover de volgende schriftelijke vragen gesteld:

 1. Waarom is de huur voor wielervereniging De Pedaalridders per 1 april 2017 opgezegd?
 2. Sinds wanneer weet het college dat de huur van de gemeentelijke locatie opgezegd moet worden en wanneer is het aan De Pedaalridders gemeld?
 3. Indien de locatie verkocht is, wanneer is de overdracht bij de notaris?
 4. Indien de locatie niet verkocht is, waarom is dan de huur opgezegd?
 5. Wat is de kans dat, net als bij het door het college afgedwongen verlaten van de locatie oude brandweerkazerne Berkel, ook deze locatie in Bleiswijk weer jaren leeg staat?
 6. Indien het onvermijdelijk is dat de huur per 1 april wordt opgezegd, op welke wijze gaat het college wielervereniging De Pedaalridders bijstaan in de grote problemen waarin deze Lansingerlandse sportvereniging terecht komt door het verliezen van hun accommodatie in Bleiswijk?

Leefbaar 3B vindt dat het college zich moet inspannen om een oplossing te vinden voor de enige wielerverenging die Lansingerland rijk is en met de vereniging in overleg moet gaan over de ontstane situatie nu de vereniging, met het vele materiaal dat ze heeft, dakloos wordt.

1 Comment

 1. Wat bezield de Gemeente lansingerland om zo,n mooie club als de Pendaaridders op straat te zetten , ik dacht dat sport in lansingerland hoog in het vaandel stond?
  Zolang er niets met de huidige locatie wordt gedaan zou het de gemeente sieren om de Pendaalridders te laten zitten !!
  in afwachting van de beantwoording van de vragen die door Leefbaar3B zijn gesteld aan het college.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*