Coalitiebesprekingen na Paasweekeinde vervolgd 

Vandaag (30 maart 2018) heeft verkenner Simon Fortuyn en zijn fractiegenoot Wouter Hoppenbrouwer van Leefbaar 3B de fractievoorzitters van de gemeenteraadsfracties op de hoogte gesteld van de procesvoortgang bij de coalitieverkenning.

Verkenning
De fractievoorzitters hebben eerder dit jaar met elkaar afgesproken dat de grootste partij de eerste verkenning doet; met 9 zetels is Leefbaar3B de grootste partij geworden en heeft Simon Fortuyn, samen met Wouter Hoppenbrouwer, deze taak op zich genomen. “We voeren vruchtbare en open gesprekken met alle gemeenteraadsfracties waarbij iedereen aangeeft bestuurlijke verantwoordelijkheid te willen nemen voor de grote bestuurlijke uitdagingen waar onze gemeente nog voor staat. Dat waardeer ik enorm, maar betekent ook dat het proces van coalitievorming wat meer tijd kost”, aldus Verkenner Fortuyn.

Rustperiode
Verkenner Fortuyn: “Voor de zorgvuldigheid hebben wij daarom besloten om tijdens de Paasdagen een korte rustperiode in te bouwen en de verkennende gesprekken na de Paasdagen af te ronden. Ik verwacht in die week met de namen van de beoogde coalitiepartijen te kunnen komen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*