Bleizo wordt Station Lansingerland – Zoetermeer

Station Lansingerland – Zoetermeer is de naam voor het nieuwe treinstation aan de A12 dat momenteel wordt gebouwd in Bleiswijk (gemeente Lansingerland) tegen de grens met Zoetermeer aan. Dit hebben NS en ProRail afgelopen week aan de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer laten weten. De werknaam station Bleizo is nu vervangen door een definitieve naam: Station Lansingerland – Zoetermeer.

Wethouder Albert Abee van Lansingerland: “Met de komst van het NS station Lansingerland – Zoetermeer staat onze gemeente nu ook letterlijk op de kaart van Nederland! Ook geeft de komst van het station een geweldige impuls aan de gebiedsontwikkeling van de omliggende bedrijventerreinen.”

Het treinstation gaat deel uitmaken van een grote vervoersknoop, waar volgens planning eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samenkomen. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt station Lansingerland – Zoetermeer straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. Voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station kan de reistijdwinst oplopen tot 25 minuten.

Alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda stoppen bij station Lansingerland – Zoetermeer. Ook wordt RandstadRail lijn 4 naar het nieuwe station doorgetrokken. De ZoRo-bus, de snelle busverbinding richting metrostation Rodenrijs, heeft een halte bij het nieuwe station en ook bus 173 brengt passagiers vanuit het dorp Bleiswijk van en naar het nieuwe station Lansingerland – Zoetermeer.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*