Woningbouw Bleizo-West weer op de rit

Het is belangrijk dat we in Nederland voldoende woonruimte hebben. Daarnaast willen wij dat onze jongeren (en ouderen) geboren en getogen in Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs of Bergschenhoek ook in de omgeving kunnen blijven wonen. Daarom willen wij zo snel mogelijk 4000-6000 woningen bouwen in Bleizo-West.
Vooralsnog heeft de Gedeputeerde Staten van Zuid Holland haar bedenkingen bij deze woningbouw.
Voornamelijk door de al geplaatste windturbines en eerdere afspraken over op te leveren windenergie.
De afgelopen weken leek het overleg tussen provincie en gemeente Lansingerland klem te lopen omdat de gedeputeerde staten woningbouw op Bleizo-West blokkeerde. Johan Philippens agendeerde daarom een bespreekpunt over dit vastgelopen dossier in de commissie AB. Diezelfde dag heeft onze wethouder Simon Fortuyn ingesproken (vanaf 6:53) bij een commissievergadering van de Provinciale Staten. De Provinciale Staten heeft daarop het college van Gedeputeerde Staten weer op de afgesproken koers gezet. Rond september wordt een definitieve keuze vanuit de Provinciale Staten verwacht.

Wat betreft Leefbaar 3B gaan wij zo snel mogelijk bouwen in Bleizo-West, want er is vanuit onze inwoners een urgente vraag naar woningen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*