Vaststelling bestemmingsplan “De Tuinen-Oost, fase Zwanenbloem 2” Bleiswijk

Tuinen_Oost-Leefbaar3b-ErwichTijdens de behandeling in de raad van 26 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan De Tuinen-Oost, fase C2 vastgesteld. Het betreft het appartementengebouw Zwanenbloem 2. Leefbaar 3B woordvoerder Leon Erwich stelde vast dat er juridisch geen speld tussen te krijgen was en de inwoners formeel twee keer de gelegenheid hebben gehad om te reageren.

Ondanks de formele kant van de zaak vond Raadslid Leon Erwich dat de gemeente qua communicatie wel een stapje extra had mogen zetten en niet te volstaan met het uitsluitend plaatsen van bekendmakingen in de lokale media en de Staatscourant. Hij pleitte voor een proactieve informatie naar potentiële kopers via onder andere makelaars, kopers met een koopcontract  en bewoners. Leefbaar 3B vindt dit een wenselijk aanvulling op de gemeentelijke dienstverlening.

Desgevraagd zegde de wethouder toe om in het vervolg bij wijzigingen in een beeldkwaliteitsplan en/of bestemmingsplan de omringende en toekomstige bewoners schriftelijk op de hoogte te brengen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*