Stem Lijst 1 Leefbaar 3B

Verkiezingscampagne nadert einde
De verkiezingscampagne 2018 van Leefbaar 3B is aan de laatste dagen voor de verkiezing van de gemeenteraad begonnen.
Woensdag 21 maart zijn de stemlokalen open van 07:30 uur tot 21:00 uur. ( locaties stembureaus)

Veel kandidaten van Leefbaar 3B hebben de afgelopen week tijdens het flyeren met inwoners gesproken. Ook zaterdag 17 maart was Leefbaar 3B op straat. Met harde oostenwind en een gevoelstemperatuur van -12oC was het wel afzien. Maar alle mensen die graag de inwoners van Lansingerland in de gemeenteraad willen vertegenwoordigen, waren toch op straat. Met uw stem kunt u invloed uitoefenen op wat er in Lansingerland gebeurt. lees meer

Afgelopen donderdag was in het gemeentehuis een laatste verkiezingsdebat, waarbij Leefbaar 3B lijsttrekker Simon Fortuyn uiteraard ook aanwezig was. Het debat werd georganiseerd door RTV Rijnmond en RTV Lansingerland en stond onderleiding van Ruud de Boer (RTV Rijnmond) en Cornel van der Heijden (RTV Lansingerland). Over vier onderwerpen is gedebatteerd.

Vliegveld
Leefbaar 3B is tegen verdere uitbreiding van de geluidshinder van het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport. Heel bijzonder was dat de VVD, in tegenstelling tot hun opstelling in de afgelopen raadsperiode, nu wel voorstander is van uitbreiding van het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport. Daar zullen heel veel inwoners van Lansingerland niet blij mee zijn.

Woningbouw
Leefbaar 3B vindt dat inwoners van Lansingerland en met name jongeren, die zijn opgegroeid in Lansingerland, voorrang moeten krijgen bij het toewijzen van een sociale huurwoning. Er moeten in Lansingerland meer sociale huurwoningen worden gebouwd.

Leefbaar 3B vindt dat 20% van alle woningen sociale huurwoningen moeten zijn. Dat zijn woningen die maximaal een huur hebben van € 710 per maand en in Lansingerland door 3B Wonen worden verhuurd.

Daarnaast zijn er in Lansingerland veel te weinig woningen met een huur tussen de € 710 en € 850 à € 900 per maand. Dat is voor de groep inwoners waarvan het inkomen te hoog is voor een sociale huur en te laag om een huis met hypotheek te kunnen kopen. Zij vallen in Lansingerland tussen wal en schip. Leefbaar 3B wil dat er meer woningen gebouwd gaan worden met een huur tussen de € 710 en € 850 à € 900 per maand.

In Lansingerland staan nog ruim 5.000 te bouwen woningen in de planning en groeit daarmee het aantal inwoners naar ongeveer 75.000. Tussen neus en lippen door gaf de lijsttrekker van de PvdA in het debat aan dat er in Lansingerland zeker nog 10 à 15.000 woningen gebouwd kunnen worden. Dat betekent dat Lansingerland dan naar meer dan 100.000 inwoners gaat. Daar zit bijna niemand op te wachten.

Nieuwe rijksweg A16 Rotterdam
Het tracébesluit tot het aanleggen van de weg is in Den Haag genomen. Simon Fortuyn gaf aan dat er gelukkig na veel gelobby € 115 miljoen meer beschikbaar is gekomen voor extra maatregelen. In het Lage Bergse Bos komt daardoor de weg als een half verdiepte tunnel te liggen en op andere plaatsen langs de weg zijn extra geluidsmaatregelen genomen.

Aandelen Eneco
Leefbaar 3B vindt dat de aandelen van Eneco moeten worden verkocht. Dat door verkoop het groene karakter van Eneco zou verdwijnen ligt niet in de lijn der verwachtingen. De koper zal juist Eneco willen kopen vanwege dat groene karakter. Van de opbrengst kan Lansingerland een behoorlijk deel van de schuld aflossen.

Stem Lijst 1 Leefbaar 3B

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*