Speeltuintje bij IJsvogellaan in Bleiswijk?

Een gemeentelijk voornemen om in de directe nabijheid van de vijver bij de IJsvogellaan in Bleiswijk een speeltuintje aan te leggen heeft geleid tot kritiek bij de direct aanwonenden. Niet alleen werden zij per ongeluk bij de inspraakprocedure over het hoofd gezien, ook de ligging in de onmiddellijke omgeving van water bij een aflopend talud en de aanwezigheid van prima speelgelegenheid in de direct nabije omgeving heeft tot ongenoegen geleid. Buurtbewoners zochten contact met Leefbaar 3B raadslid Kees Heugens, die de bezwaren dermate reëel vindt dat hij zich inspant om het voornemen ongedaan te krijgen, met als voorlopig resultaat dat de betrokken gemeentelijke medewerkers het college van B&W nu gaan adviseren om het plan ongedaan te maken.

2 Comments

 1. Beste Kees,

  Ik ben echt teleurgesteld dat deze speeltuin niet doorgaat, ik ben al maanden naar het voorjaar van 2014 aan het uitkijken dat deze speeltuin er gaat komen.

  Ik ben het om meerdere redenen niet eens met de motivatie waarom de speeltuin er niet komt, namelijk:
  1. Er is een hele nieuwe speeltuin aangelegd in Bleiswijk omringt door water, dat kon daar dus wel? (Gruttostraat)
  2. Goede speelgelegenheden in de buurt? Graag hoor ik ze. Ik moet mijn kleuters voor de nieuwste speeltuin (Gruttostraat) over 2 drukke wegen (zonder zebra) laten oversteken, voor een andere (Snippendreef) moeten ze een ruime 5 minuten lopen en ook 1 drukke weg (zonder zebra) oversteken. Een derde optie is tevens een weg (met zebra) oversteken en een stuk de wijk in (Lijsterbesdreef). Kom gerust eens bij mij langs om te zien wat de speelmogelijkheden zijn, wellicht leer ik er zelf wat van maar tevens kun je dan ook zien waarom ik uitkeek naar deze speeltuin.
  Met andere woorden: ik moet altijd mee naar de speeltuin en in die speeltuinen spelen ze met kinderen die zo ver uit de buurt van ons wonen dat ze daar niet even kunnen gaan aanbellen. Deze contacten hadden ze wel kunnen opdoen bij een speelgelegenheid in de buurt. Er zijn vast wel pleintjes waar ook veel kinderen spelen, maar dit is heel ingewikkeld om aan jonge kinderen te vertellen: ga hier maar een half uur staan er komt vanzelf wel een kind die misschien met jou wil spelen…?? Bij een speeltuin gaat dit logischerwijs veel laagdrempeliger.
  3. Een optie was geweest om, net als bij de Lijsterbesdreef, in gesprek te gaan met bewoners wat de wensen dan wél zijn. Graag hoor ik waarom dit geen optie is.

  Met vriendelijke groet,

  Linda Heemskerk

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*