Oneigenlijke politieke activiteit op gemeentepagina in Heraut

De gemeentepagina van De Heraut van afgelopen week bevatte een artikel met foto met als kop “Werkbezoek VVD-kamerlid Brigitte van der Burg aan CJG Lansingerland”. Een bezoek op uitnodiging van VVD wethouder Werner ten Kate.

Tijdens het vragenhalfuur heeft Jan Pieter Blonk de fractievoorzitter van Leefbaar 3B hierover vragen gesteld aan het college. Wethouder Werner ten Kate die het woord voerde namens het college gaf onomwonden toe dat deze publicatie op de door de gemeente betaalde pagina in de Heraut niet had mogen plaats vinden en dat in de toekomst niet meer zal voorkomen. De excuses van wethouder Ten Kate zijn door alle fracties aanvaard.

Zie hieronder de in de raad uitgesproken door de fractievoorzitter van Leefbaar 3B.

Leefbaar 3B is een lokale partij, die op dit moment geen campagne voert. Dat laten wij nu over aan de landelijke partijen. Alle landelijke partijen steken heel veel geld in het promoten van hun idealen om zo veel mogelijk zetels in de Tweede Kamer te krijgen en daar is niets mis mee.

Verbaasd waren wij gisteren wel, toen wij zagen dat op de door de gemeente Lansingerland betaalde informatiepagina in de Heraut een artikel staat van een campagneactiviteit van een landelijke politieke partij over een bezoek aan het CJG in Bergschenhoek van een Tweede Kamerlid en tevens kandidaat Tweede Kamerlid voor de komende periode.

Wij vinden dat hierdoor een ongelijke situatie is gecreëerd ten opzichte van de andere landelijke politieke partijen die op dit moment ook campagne voeren.

De vragen die wij hierover hebben zijn de volgende:

  • Van het college willen wij weten wat de overwegingen zijn waarom de gemeente Lansingerland in verkiezingstijd een artikel plaatst, dat in de kop van het artikel een directe relatie legt met een aan de verkiezing deelnemende politieke partij?
  • Hoe denkt het college de hierdoor ontstane ongelijkheid tussen de verschillende landelijke partijen te herstellen?
  • Van de fracties willen we weten wat zij vinden van het feit dat dit artikel in deze vorm is geplaatst op de gemeentepagina in de Heraut?
  • Wat zijn de plaatsingskosten geweest van dit artikel?

Is het college het met ons eens dat dit campagne artikel niet geplaatst had moeten worden op de gemeentepagina in de Heraut en dat onnodig extra gemeenschapsgeld is uitgegeven?

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*