Lijsttrekker Nederland Lokaal op bezoek in Lansingerland

Leefbaar3B03Donderdag 26 februari heeft de lijsttrekker van Nederland Lokaal, Hilbrand Nawijn, in het kader van de verkiezingscampagne en als toekomstig Statenlid van Zuid Holland zich laten informeren over de problemen van de bestaande en nog aan te leggen infrastructuur in en door Lansingerland. Het televisie programma “Vandaag de dag” van WNL was aanwezig en heeft opnamen gemaakt, die op vrijdag 27 februari in het ochtendprogramma van 7 tot 9 uur op NPO1 zijn uitgezonden.

Dichtbij de locatie waar de A13/A16 samen komt bij de N209 (aansluiting A13/A16 – Ankie Verbeek Ohrlaan) hebben wethouder Simon Fortuyn en Leefbaar 3B raadslid Jan Pieter Blonk met een kaart het gehele tracé van de A13/A16 laten zien aan Hilbrand Nawijn en de milieu problemen, met name geluidtoename en verslechtering van de luchtkwaliteit, voor de inwoners aan hem uitgelegd. lees meer

DSC_0051Vertegenwoordigers van de vier gebiedstafels waren ook aanwezig en hebben hun bezwaren eveneens aan kunnen geven omtrent het tracé en de procedures. Vanaf de locatie was de HSL te zien en ook dit probleem is duidelijk aangekaart bij het toekomstige statenlid Nawijn. Vertegenwoordigers van de stichting “Stop Herrie HSL” hadden een spandoek meegenomen, om hun woorden te onderstrepen.

Dat er vlakbij ook nog het vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) ligt, waarvan bewoners overlast ervaren, werd goed duidelijk toen er vliegtuigen laag overvlogen om te landen. De bewonersvertegenwoordigers van de overlast van het vliegveld waren eveneens aanwezig bij deze ochtend.

De boodschap aan de lijsttrekker van Lijst 12 (Nederland Lokaal) was zeer helder: “als je straks als statenlid in het provinciehuis zit, gebruik dan al je mogelijkheden om de geluids- en fijnstofproblemen voor de inwoners aan te pakken en laat de Provincie samen optrekken met de gemeenten Lansingerland en Rotterdam richting Rijk voor Saldo Nul (Niet zien, niet horen, niet ruiken) voor de A13/A16.” Leefbaar 3B ondersteunt die boodschap van harte en zal ook de eigen kandidaten op Lijst 12 plaats 5 (Susan de Kluis) en 9 (Cheryta Buijs) hierop aanspreken.

Leefbaar3B08Het besturen van bovenaf heeft zijn tijd gehad. Leefbaar 3B ziet betere kansen voor een andere vorm van politiek, waarbij vooraf de kennis en ervaring van inwoners bij het maken van plannen wordt meegenomen en daarna pas beslissingen genomen worden. Het zal de draagkracht vergroten, de kosten verlagen en de milieu problemen niet steeds weer op een betrekkelijk kleine groep inwoners afwikkelen.

Ben je ontevreden over hoe het nu gaat in de Provincie, ga dan stemmen op 18 maart en stem Nederland Lokaal, Lijst 12.

Stem op Susan de Kluis (plaats 5) of Cheryta Buijs (plaats 9)!

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Hilbrand Nawijn bezoekt Lansingerland”]

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*