Leefbaar 3B: Woningbouw rond station Lansingerland Zoetermeer

Het gebied Bleizo-West rond station Lansingerland-Zoetermeer heeft heel veel toekomstkwaliteit en is uitstekend geschikt voor woningbouw met in de directe omgeving uitstekende Openbaar Vervoer (OV) verbindingen en het zal ook een drager zijn voor de ZoRo railverbinding tussen Zoetermeer en Rodenrijs, die mogelijk verder richting Overschie en Schiedam kan gaan. Het gebied zal met zijn innovatieve uitstraling van bedrijven, scholing en opleiding (Hogeschool Den Haag en Universiteit Wageningen), die zowel in Zoetermeer als Lansingerland al aanwezig zijn, ook direct bijdragen aan de ontwikkeling van dit gebied. Jan Pieter Blonk gaf aan dat Leefbaar 3B gaat voor woningbouw rond station Lansingerland-Zoetermeer. Het kan voor veel huidige woonproblematiek een grote stap richting oplossing zijn. Meer sociale huurwoningen en woningen met een huur tussen de € 730 en € 900 waar in Nederland, maar in het bijzonder in Lansingerland, een enorm te kort is.

Twee wethouders één uit Lansingerland (Simon Fortuyn) en één uit Zoetermeer (Jan Iedema) gaan samen de kar trekken voor de ontwikkeling in het gebied Bleizo-West rond het vorig jaar geopende station Lansingerland-Zoetermeer.

De bestuurlijke opdracht aan de wethouders heeft het doel om te komen tot een ontwikkelperspectief voor het gebied Bleizo-West, met ook een verdere uitstraling tot buiten de regio. Het zal gaan om verkenningen van een mix van wonen, bedrijven, voorzieningen, onderwijs en leissure (vrijetijdsbesteding). De opdracht zal ook bijdragen aan de vervoerswaarde, met als gevolg een verdere ontwikkeling van de OV knoop en alle andere kansen die dit gebied heeft. Ondanks dat het gaat over verkenningen heeft Leefbaar 3B toch een inzet gedaan voor woningbouw. Staatssecretaris van Veldhoven heeft in mei 2019 bij de opening van station Lansingerland-Zoetermeer onomwonden de woningbouw rond het station genoemd.

1 Comment

  1. Bouwen en gewoon gasleiding in de grond aanleggen, dat achterlijke gedoe van alles moet electra,is een utopie. Wacht eerst maar eens af wie er niet failliet gaat dan pas handelen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*