Leefbaar 3B versus landelijk (lokale) partijen

Niet de versleten opvattingen van oude politieke partijen over links of rechts, maar de kwaliteit van onze samenleving in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk is het uitgangspunt voor de standpunten van de sinds het jaar 2001 actieve, onafhankelijke lokale partij Leefbaar 3B.

Als gangmaker van de Burgerparticipatie heeft Leefbaar 3B thans bereikt dat alle politieke partijen in Lansingerland de stem van de burgers belangrijk vinden. Leefbaar 3B is echter nog niet tevreden. Er moet nog een volgende stap gemaakt worden. De inwoners zijn nog te vaak de mening toegedaan, dat het een doekje voor het bloeden is. De politiek luistert wel, maar doet toch haar eigen zin. Ontkennen heeft geen zin, omdat de inwoners dat ervaren en is het dus in hun beleving waar.

Leefbaar 3B wil komende raadsperiode een verdere ontwikkeling inzetten dat de stem van de inwoners echt telt. Afwijken van de mening van de inwoners moet beter worden uitgelegd, maar vraagt ook van de inwoners het besef dat zij niet altijd hun gelijk kunnen krijgen. Immers, er blijft altijd een verschil bestaan tussen persoonlijk en algemeen belang.

In haar verkiezingsprogramma benadrukt Leefbaar 3B de “Doe democratie”, dat betekent, maak veel meer gebruik van het initiatief, de kracht en de bereidheid van inwoners en ondernemers om mee te doen bij het reilen en zeilen in Lansingerland.

Wouter Hoppenbrouwer, Lijsttrekker Leefbaar 3B

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*