Laat je horen! – Profielschets nieuwe burgemeester

burgermeester-LansingerlandVanaf 18 november is het voor elke Lansingerlander mogelijk om een steentje bij te dragen aan de profielschets van onze burgemeester. Leefbaar 3B hoopt oprecht, dat veel Lansingerlanders de moeite nemen om aan te geven waar zij vinden dat de burgemeester affiniteit mee moet hebben. De inwoners kunnen uit acht typen gemeenten kiezen waar onder een veilige, groene en/of bedrijvige gemeenten, enz.

Verder wordt de inwoners gevraagd om de vijf belangrijkste eigenschappen aan te geven waar de burgemeester aan moet voldoen. Uiteraard is er via een open vraag de mogelijkheid om aanvullende tips en adviezen mee te geven.

Leefbaar 3B is erg verheugd met de mogelijkheid om inwoners de gelegenheid te geven een bijdrage te leveren aan de profielschets. Deze mogelijkheid sluit aan bij het verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B waarin staat dat er meer gebruik moet worden gemaakt van de kennis en opvattingen van inwoners.

Op 20 januari 2015 wordt de uiteindelijke profielschets door de gemeenteraad vastgesteld en aan de Commissaris van de Koning aangeboden. De commissaris neemt dan het estafette stokje over en start de wervingsprocedure. Eind maart krijgt de procedure een selecterend karakter.

Als alles volgens planning verloopt zal medio september 2015 de nieuwe Burgemeester worden geïnstalleerd. Vul de raadpleging in. Op 2 december sluit de raadpleging. Ga naar http://www.lansingerland.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*