In de stoel bij Leefbaar 3B.

Judith&Kim BouwknechtOp de braderie van afgelopen zaterdag in Bleiswijk hebben een aantal politieke partijen zich gepresenteerd.
De opmaat naar de gemeente verkiezingen in 2014.
Bij de marktkraam van Leefbaar 3B konden inwoners van Lansingerland plaatsnemen in een aparte stoel, Sinterklaas zit ook vaak in deze stoel.
Gemakkelijk zittend lieten de inwoners zich door leden van Leefbaar 3B interviewen naar hun ideeën over bezuinigen. Een aantal van deze mensen zijn met hun goedkeuring op de foto gezet, zoals moeder Judith en dochter Kim Bouwknecht uit Bleiswijk. Dochter Kim wilde helemaal niet bezuinigen en zou als zij burgemeester van Lansingerland zou zijn, direct een mooi zwembad bouwen in Bleiswijk.

Burgemeester Ewald van Vliet vond het een leuk idee om de inwoner in een stoel te interviewen en heeft toegezegd uit alle gemaakte foto’s en gedane voorstellen over bezuinigingen voor Lansingerland “ geheel naar eigen inzicht” een keuze te maken om één van de gefotografeerde inwoners uit te nodigen voor een lunch met hem op het gemeentehuis, onder een gezellig gesprek over wonen in Lansingerland.
Zo gauw de keuze van de burgemeester bekend is, wie de gelukkige is, zal dat in de Heraut bekend gemaakt worden.
1 Juni was een koude dag, gelukkig is het droog gebleven, maar een zonnetje had alles toch wat aangenamer gemaakt. Leefbaar 3B kijkt ondanks het koude weer terug op een leuke braderie, waarbij goede contacten zijn gelegd met de inwoners.
De twee centrale vragen die Leefbaar 3B zaterdag in de stoel aan de inwoners voorgelegd heeft zijn:
1. Stel u zit in het gemeentebestuur van Lansingerland, welke bezuinigingen zou u dan willen doorvoeren?
2. Waarop mag volgens u niet worden bezuinigd?

Na verwerking van alle antwoorden, zal een verslag hierover op de website www.leefbaar3B.nl geplaatst worden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*