Hondenbelasting

Tijdens de vergadering van de commissie Algemeen Bestuur werd voorgesteld in Lansingerland toeristenbelasting in te voeren en tegelijkertijd de hondenbelasting af te schaffen. Om hondenbelasting te vergelijken met toeristenbelasting is als het vergelijken van appels met peren.

Hondenbelasting blijft nodig om voorzieningen voor hondenbezitters en hun honden te bekostigen. Leefbaar 3B woordvoerder Jan van der Laan vindt dat van de inkomsten uit hondenbelasting extra voorzieningen moeten worden bekostigd, zoals meer uitrenvelden, uitbreiding van het aantal afvalbakken, stringentere handhaving op overlastgevende en gevaarlijke honden. De inkomsten uit hondenbelasting moeten alleen worden gebruikt voor voorzieningen voor honden in plaats van dat deze opbrengsten in de algemene middelenpot verdwijnen.

Hondenpoep is nog altijd een grote bron van ergernis, ook van veel hondenbezitters. De hondenbezitter is verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep van zijn eigen hond. In Lansingerland is de vereniging Hondenbelangen Lansingerland actief. Deze vereniging zou betrokken moeten worden bij het wijkgericht inzetten van hondenbezitters ter bevordering van het verbeteren van de sociale controle, dit om overlast van hondenpoep tegen te gaan en gevaarlijke/bijtgrage honden aangelijnd te houden.

Leefbaar 3B ziet absoluut de meerwaarde van hondenbezitters als het gaat over de waakzaamheid in de woonomgeving. Hondenbezitters, onder aansturing van Buurttoezicht, kunnen daarin een belangrijke en positieve rol spelen.

 

2 Comments

  1. Zoals bekend is de @VVD_LL voor het afschaffen van de hondenbelasting. L3B wil “inkomsten uit hondenbelasting moeten alleen worden gebruikt voor voorzieningen voor honden in plaats van dat deze opbrengsten in de algemene middelenpot verdwijnen”. Dat betekent in ieder geval dat hiervoor dekking gezocht zal moeten worden, als je het echt meent! Amendement op de Begroting 2018?

  2. Welke voorzieningen zijn er dan voor honden? Hier laat men ze op de stoep poepen. Er zou meer controle komen. Nog geen geen boa gezien. Dus als men betaalt. Stel daar dan ook beleid voor op dat voor de hondenbezitter duidelijk is en nageleefd wordt. Lijkt nu meer op basten van elkaar zonder de burger van dienst te zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*