Feestelijke bijeenkomst 10 jaar Buurttoezicht Lansingerland

2017 is een jubileumjaar voor gemeente Lansingerland, maar ook voor Buurttoezicht Lansingerland (BTL). Het 10-jarig bestaan was een goede reden om zeer betrokken buurttoezichthouders uit te nodigen voor een feestelijk samenkomen.

Mooie woorden van burgemeester Pieter van de Stadt, bloemen van teamchef van de politie Carin van den Broek, een grote dankbetuiging van Harry Tuijthoff (dorpscoördinator Bergschenhoek), taart en een rondleiding op de boerderij. Dat waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde avond bij Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek

Waardering

In tien jaar tijd is veel veranderd. De gemeente is gegroeid en ook Buurttoezicht Lansingerland is gegroeid. Op dit moment zijn er 500 actieve lopers, 3.500 WhatsApp groep leden en 7.000 Facebook volgers. Veiligheid gaat alle inwoners aan en is iets dat veel inwoners belangrijk vinden. Ook burgemeester Pieter van de Stadt hecht hier veel waarde aan: “Ik heb ongelooflijk veel support voor deze club, ze kunnen altijd op mij rekenen.” In zijn toespraak heeft hij meerdere malen zijn dank en waardering uitgesproken aan heel Buurttoezicht Lansingerland en de samenwerkingspartners. lees meer

Samenwerking

In juni is de Samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Politie, Buurttoezicht Lansingerland en de gemeente Lansingerland. Een goede stap naar een nog verdere professionalisering van het buurttoezicht. De komende periode geven partijen uitvoering aan de overeenkomst, onder andere door het houden van gezamenlijke acties. 3B Wonen, wijkbeheerders en BOA’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren) sluiten hier ook bij aan.

Informatie Buurttoezicht Lansingerland

In de eerste helft van dit jaar nam het aantal woninginbraken met 46% af in vergelijking met dezelfde periode in 2016. Niet bewijzen kan worden dat dit door Buurttoezicht komt, maar er is wel sterk het vermoeden. Nieuwsgierig naar meer informatie over Buurttoezicht? Kijk dan vooral even op hun website www.lansingerland.buurttoezicht.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*