Hoge leges bouwvergunning dakkapel

In januari heeft een inwoner van Bergschenhoek een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een dakkapel op zijn woning. De dakkapel is identiek aan een reeds bestaande dakkapel in het zelfde blok huizen. De rekening van de aannemer voor het plaatsen van de dakkapel is € 3.500 euro. De vergunning kost de bewoner totaal € 1.993,36. Het probleem zit in het deel omgevingsvergunning € 1.690. De buren hebben de dakkapel onder het oude bestemmingsplan verkregen en nu is het beleid om voor nieuwe dakkapellen in die straat een afwijking van het bestemmingsplan toe te staan, maar het kost wel de bewoners wel € 1.690 extra. Niet chic dat daar bij de wijziging van het bestemmingsplan geen rekening mee is gehouden. Dat had de gemeenteraad kunnen weten, kan terecht gezegd worden, maar de raad is daar in iedere geval niet op gewezen.

Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk heeft hierover vragen gesteld:

  1. Is het de bedoeling van het college geweest om voor zo’n kleine verbouwing zoveel leges te laten betalen? Bijna 57% van de aanneemsom.

Er wordt gerekend met een uurloon van ongeveer € 70. Dat betekent dat ambtelijk ruim 28 uur is besteed aan deze eenvoudige dakkapel.

  1. Kan de wethouder aangeven hoeveel tijd werkelijk aan deze bouwaanvraag is besteed?

Binnenkort zal het college antwoord geven op deze vragen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*