Geen dark stores in Lansingerland

Tijdens de afgelopen commissie Algemeen Bestuur heeft Leefbaar 3B bij monde van Terry Duivesteijn vragen gesteld over de uitstraling van de dierenwinkel aan de Kerksingel in Berkel en Rodenrijs. Steeds vaker spraken inwoners Jan Pieter Blonk in Berkel en Rodenrijs aan over de dichtgeplakte winkel. Ook tijdens de campagne werd Terry Duivesteijn door bezorgde inwoners gewezen op de mogelijke precedentwerking die hiervan uitgaat naar mogelijke toekomstige vestiging van flitsbezorgers en dark stores in het centrum.

Het winkelcentrum Berkel Centrum krijgt steeds meer allure en is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden, zeker ook met de aanstaande uitbreiding in Berkel Centrum West. In Berkel Centrum Oost is minder sprake van een bruisend karakter. Beeldbepalend is het zes winkelpuien brede, ondoorzichtige front van de dierenwinkel aan de Kerksingel. Dit is wat Leefbaar 3B betreft een belabberde uitstraling voor wat een wervelend deel zou moeten zijn van het winkelcentrum.

In beantwoording op de vragen of het college het met Leefbaar 3B eens dat deze gevel haaks staat op onze ambitie van een bruisend winkelcentrum gaf wethouder Leon Hoek onomwonden aan het volkomen met ons eens te zijn. De wethouder gaf aan te gaan uitzoeken hoe dit opgelost kan worden. Ook zal worden gekeken hoe dark stores in de toekomst kunnen worden geweerd uit winkelcentra.

Wat Leefbaar 3B betreft, wordt het geen kwestie van ‘ondernemertje pesten’, maar gaat de uitstraling van het gehele winkelcentrum hier wel boven het indivuele belang. Terry Duivesteijn vroeg de wethouder dan ook als eerste stap mee om het gesprek aan te gaan met de ondernemer, alvorens vervolgstappen te ondernemen.

1 Trackback / Pingback

  1. Dichtgeplakte gevel Berkel Centrum wordt aangepast - Leefbaar 3B

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*