Dichtgeplakte gevel Berkel Centrum wordt aangepast

Update 20 juni 2022 – De gevelbeplakking wordt – naar nu blijkt – niet naar aanleiding van de vragen van Leefbaar 3B aangepast, maar tengevolge van een langlopend traject van de verhuurder (Hoogvliet Beheer) en de voorzitter VvE Kerksingel, die uiteindelijk tot een uitspraak van de Welstandscommissie hebben geleid. De vragen van Leefbaar 3B en de reactie van het college zijn toevallig op hetzelfde moment samengevallen.

Een langlopend traject van de verhuurder en de voorzitter van de VvE Kerksingel, tevens duoraadslid Eric Kampinga van de VVD, heeft geleid tot een uitspraak van de Welstandscommissie over de dichtgeplakte gevel van de dierenwinkel aan de Kerksingel in Berkel en Rodenrijs. Toevalligerwijs stelde Leefbaar 3B bij monde van Terry Duivesteijn in samenspraak met Jan Pieter Blonk onlangs vragen over de uitstraling van de dichte gevel. In de commissievergadering van 8 juni gaf wethouder Leon Hoek aan uit te gaan zoeken of de dichtgeplakte gevel in lijn was met het destijds afgegeven welstandsadvies en in gesprek te gaan met de ondernemer. Het college heeft nu te kennen gegeven dat de reclameuitingen inderdaad niet in overeenstemming zijn met het welstandsadvies en voor 1 juli moeten worden aangepast. Inmiddels is een nieuw plan goedgekeurd door de Welstandscommissie.

Jan Pieter Blonk: “we zijn heel erg blij dat de dichtgeplakte gevel niet in lijn met het welstandsadvies bleek te zijn. De uitstraling van Berkel Centrum Oost zal met de aanpassing worden verbeterd. Het winkelcentrum Berkel Centrum krijgt steeds meer allure en is de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden, zeker ook met de aanstaande uitbreiding in Berkel Centrum West. In Berkel Centrum Oost bleef het bruisende karakter echter achter doordat het zes winkelpuien brede front volledig was dichtgeplakt met reclameuitingen.”

Terry Duivesteijn: “naast de belabberde uitstraling van dit schitterende pand, waren we ook bezorgd over het precedent dat hiervan uit zou gaan naar vestiging van flitsbezorgers, dark stores en mogelijkheden voor ondermijnende bedrijven. Leefbaar 3B staat voor behoud van het dorpse karakter en vindt sociale controle daarbij uitermate belangrijk: dat houdt wat ons betreft ook in dat je naar binnen kunt kijken bij een winkel.”

Bekijk de vragen van Leefbaar 3B terug:

4 Comments

  1. Zie mijn Tweet, de beplakking is allang in overleg verhuurder Hoogvliet Beheer, de welstandscommissie en de VvE Kerksingel (Hoge Singel) bij de huurder afgedwongen!!!

    • Hoi Eric, zoals al even telefonisch besproken: ere wie ere toekomt! We waren niet op de hoogte van jullie voortraject en hebben het artikel dan ook gerectificeerd. Hadden we dit geweten, hadden we het uiteraard niet zo scherp neergezet!
      – Terry Duivesteijn

  2. Er zij meerdere dicht geplakte winkel gevels in het centrum bij winkels alleen hoor je daar niets over Leefbaar 3B, dat mag wel dan??

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*