Het integraal huisvestingplan

Het integraal huisvestingplan voor scholen is een enorm omvangrijk dossier. Er waren 13 vragen aan de commissie samenleving gesteld, met allemaal een dik achterliggende dossier. Er was veel leeswerk en vooral veel investering in de achtergronden voor nodig om tot een goed debat te komen. Wij werden er warm en koud van …. En met veel respect voor alle commissieleden en de voorzitter, kunnen wij u meedelend dat dat is gelukt.

Dit onderwerp gaat niet om een beleidswijzing, maar om een tussentijdse en noodzakelijke hereiking van staand beleid. De tijden zijn verander. Er is meer geld nodig om dat staande beleid uit te voeren en het is verstandig om tussentijds andere keuzes te maken. Zeker als het gaat om zo’n belangrijk onderwerp.
Noodzakelijk en wat ons betreft ook heel mooi! Want onze jeugd heeft de toekomst en kennelijk hebben wij veel toekomstig schoolgaande jeugd in Lansingerland en maken we de omgeving voor deze jonge investeerders in onze toekomst ook nog eens een stuk duurzamer en leefbaarder.

Feitelijk heeft Leefbaar 3B dus met dit voorstel ingestemd. Maar Marjolein Gielis had namens Leefbaar 3B nog wel een vraag aan de wethouder. Die gaat over de monumentale status van De Parel in Berkel en Rodenrijs en de financiële consequenties over het behoud van die status. De kosten voor renovatie of andere wijzigingen aan dit gebouw zijn nog niet bekend. De raad gaat niet over de monumentale status, maar Leefbaar 3B wilde wel graag weten of de wethouder een toezegging kan doen om de raad te informeren als de kosten voor renovatie of andere wijzigingen het budget overschrijden.
De wethouder heeft dat toegezegd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*