Eerste paal vervoersknoop Bleizo

foto-1-bleizo-1e-paalOver de A12 wordt in Lansingerland tegen de grens met Zoetermeer het nieuwe vervoersknoop station Bleizo gebouwd. Op maandag 31 oktober 2016 sloegen Albert Abee, wethouder Lansingerland, Cees de Vries, regiodirecteur ProRail, Arthur Gleijm, directeur Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Marc Rosier, wethouder Zoetermeer de eerste paal.

Het station Bleizo verbindt vanaf eind 2018 in Lansingerland de vervoerssystemen: trein, RandstadRail, bus (o.a. de ZoRo-bus), auto en (brom)fiets. Maar ook de gebieden ten noorden en zuiden van de A12 worden met een groene laan over het stationsviaduct met elkaar verbonden.
foto-2-bleizo-1e-paal
 foto-3-bleizo-1e-paal lees ,meer

In zijn toespraak gaf burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland aan: “Dit is een mijlpaal voor de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland. Met de vervoersknoop wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de bereikbaarheid van beide gemeenten en krijgt de lokale economie een grote impuls.” Wethouder Albert Abee van Lansingerland vult aan: “Het geeft ook een impuls aan de ontwikkelingen langs de A12-corridor, waar we samen met alle partijen en onder leiding van het bedrijfsleven hard werken aan het benutten van de economische kansen.”

Aan de noordelijke kant van het station wordt een talud met daarop een fietspad aangelegd naar het station van de RandstadRail boven op het viaduct over de A12. Aan de zuidelijke kant wordt zo’n fietspad niet aangelegd omdat dat te duur is. Er is daar dan wel een lift waar ook de fiets in kan. Leefbaar 3B raadslid Jan Pieter Blonk, zal zich inspannen om ook aan de zuidelijke zijde van Bleizo zo’n fietspad aan te leggen.

Over de hele oude plannen (jaren 90 vorige eeuw) om de RandstadRail van Zoetermeer over het tracé van de ZoRo busbaan door te trekken naar station Rodenrijs komen weer boven. Hoe dat verdere gaat ligt nog in de toekomst, maar er wordt nu wel over nagedacht.

1 Comment

  1. Met de fiets in de lift, dat is te gek voor woorden. En die ‘groene laan’ stopt zo te zien ook boven op het viaduct. De Vervoersknoop Bleizo heeft ook geen eigen aansluiting op de A12. Kortom: niet zo briljant!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*