Coos Rijsdijk waarnemend burgemeester Lansingerland

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 januari 2014 de heer J. (Coos) Rijsdijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lansingerland. De heer Rijsdijk is 66 jaar en lid van de PvdA.

De huidige burgemeester van Lansingerland, de heer E.H. (Ewald) van Vliet, heeft aangekondigd per 1 januari 2014 het burgemeestersambt in Lansingerland neer te leggen. De commissaris heeft met de fractievoorzitters van gedachten gewisseld over de ontstane situatie.

De fractievoorzitters hebben geconstateerd dat het in het belang van de gemeente is dat er spoedig in de opvolging van de heer Van Vliet wordt voorzien. Gelet hierop hebben de fractievoorzitters de commissaris verzocht om over te gaan tot de benoeming van een waarnemend burgemeester. Over openstelling van de vacature om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester zal worden gesproken op het moment dat de commissaris, de waarnemend burgemeester en de fractievoorzitters van mening zijn dat er sprake is van een bestuurlijk en financieel stabiele situatie. Na een half jaar spreekt de commissaris met de fractievoorzitters over de voortgang.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in nauw overleg gegaan met de fractievoorzitters. Na een gesprek met de heer Rijsdijk hebben de fractievoorzitters hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester.

De heer Rijsdijk heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Van 1978 tot 1982 was de heer Rijsdijk lid van de deelgemeenteraad IJsselmonde en van het Dagelijks Bestuur van de deelgemeenteraad IJsselmonde. Van 1982 tot 1998 was hij voorzitter van de deelgemeenteraad IJsselmonde. Sinds 1998 is de heer Rijsdijk burgemeester van Boskoop. Deze gemeente fuseert per 1 januari 2014 met de gemeenten Rijnwoude en Alphen aan den Rijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*