Commotie bij presentatie woningbouw Driehoek Noordpolder

De gehele tribune in de raadzaal van Lansingerland zat vol bij een presentatie over de woningbouwontwikkeling van een driehoekige lap grasland in de Edelsteenwijk die nog niet bebouwd is. De pijn bij de bewoners van de Edelsteenwijk zat niet zo zeer in de ontwikkeling van de 100 woningen voor een brede doelgroep, maar de ontsluiting van het verkeer door de Smaragd in de huidige Edelsteenwijk. Een deel van de Smaragd zal dan moeten worden omgevormd van een woonerf naar een bredere straat, tot aan de gevel van de woningen toe, waar de circa 300 bewoners van het nieuwe wijkje met hun auto doorheen gaan rijden.

De bewoners waren zeer ontevreden, omdat niet alle mogelijke alternatieve ontsluitingsroutes voor auto’s aan hen is gepresenteerd. De bewoners zijn faliekant tegen zoveel extra autobewegingen door hun woonerf. De gemeentelijke projectleider heeft tijdens de discussies aangegeven dat er binnenkort met de bewoners nog een extra bijeenkomst komt betreffende de ontsluiten van het nieuwbouw wijkje. Om daar zeker van te zijn zal dinsdagavond tijdens de raadscommissievergadering Ruimte door Leefbaar 3B aan de wethouder worden gevraagd deze extra bijeenkomst te organiseren, waarbij alle plussen en minnen van de mogelijke alternatieve ontsluitingen kunnen worden toegelicht aan de bewoners van de Edelsteenwijk.

1 Comment

 1. Een extra toelichting dat ontsluitingen via bijv de anthuriumweg niet ideaal is lijkt me niet zinvol. De ontevredenheid gaat niet over een gebrekkige presentatie, maar over het plan zelf! Het is onbegrijpelijk dat iemand zelfs op het idee komt om het verkeer van een hele nieuwe woonwijk zo dicht door een bestaande wijk en via een bestaande woonerf op de smaragd te plannen.

  En dat een wethouder niet eens de moeite neemt om het plan te introduceren en dat blauwhoed dan alleen praat over duurzaamheid en zand is inderdaad heel vreemd.
  Iedereen kan toch direct zien dat je over zo’n smal stukje woonerf waar kinderen spelen en mensen wonen niet het vervoer van een wijk met 300 as bewoners kan plannen?

  Ja, het is compleet absurd dat er een presentatie was waarin verkeersveiligheid nauwelijks aandacht kreeg terwijl de hele edelsteenwijk op de tribune zat om deze reden. Ook volkomen absurd om dit kleine stukje groen tegen de hsl aan, waar bewoners nu de hond uit laten en voetballen nu ook te willen bebouwen.

  Er is hier geen acceptabele oplossing voor het verkeer mogelijk. Dus plan snel in de prullenbak, en ga lekker in bleiswijk bouwen, of achter t gemeentehuis.

  Want echt waar, waar zijn jullie toch mee bezig in het gemeentehuis?? Totaal los van alle realiteitszin. En dan ook nog eens een zgn voorzitter die tijdens de bijeenkomst zelf het liefst alles zsm alles afkapt.. Onleefbaar 3 b zou een veel meer toepasselijke naam zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*