Wel of geen woningbouw in Driehoek Noordpolder?

Het besluit over wel of geen woningen bouwen in het graslandje Driehoek Noordpolder, naast de Edelsteenbuurt wordt in het 4e kwartaal van dit jaar door de gemeenteraad genomen.

Eerst gaat in de Werkgroep Verkeer onderzocht worden of er überhaupt mogelijkheden zijn voor een autoverkeersontsluiting van het nieuwe wijkje. De deelnemers aan de Werkgroep Verkeer zijn: gemeenteambtenaren, grondeigenaren (o.a. ontwikkelaar Blauwhoed) en bewoners van de Edelsteenbuurt. Dat alles onder leiding van een onafhankelijk voorzitter, bijgestaan door een notulist en een externe verkeersdeskundige.

Ontsluiting van de nieuw wijk door het woonerf Smaragd en over de Edelsteenweg roept bij de bewoners van de Edelsteenbuurt enorm veel weerstand op en dat is niet geheel onterecht. Zeker als je op de Smaragd loopt samen met buurtbewoners, zoals drie fractieleden van Leefbaar 3B hebben gedaan op uitnodiging van de bewonerscommissie. Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk is benieuwd wat uit het onderzoek van de Werkgroep Verkeer zal komen. Het onderzoek zal ongetwijfeld een belangrijk gegeven worden over het wel of niet bouwen van woningen in de Driehoek Noordpolder.

De bewonerscommissie Edelsteenbuurt is glashelder over de Driehoek. Geen woningbouw. Laat de Driehoek groen en trek hem bij het Annie MG Schmidtpark.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*