Burgerparticipatie krijgt meer aandacht

De nota Burgerparticipatie is met algemene stemmen aangenomen door de gemeenteraad van Lansingerland.
Burgerparticipatie is een belangrijk punt, zowel in het verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B als het daarop volgende coalitieakkoord: Meer contact tussen overheid en burger en meer invloed van de inwoners op zowel voorgenomen beleid als de uitvoering daarvan.

Na een uiterst moeizame start in de eerdere collegeperiode kwam wethouder Braak met een nota die in de gemeenteraad alle aandacht verdiende en ook kreeg. Dat laatste misschien zelfs wat al te veel. Immers het ging om een raamwerk waarin dit stukje beleid zich in de toekomst moet gaan afspelen en dat op tal van onderdelen door de gemeenteraad nog verder moet worden aangevuld, hetgeen door sommige fracties tijdens de behandeling nogal eens werd vergeten.

Tijdens de commissievergadering deed Leefbaar 3B woordvoerder Kees Heugens een beroep op de andere fracties om samen als raad tot het opstellen van die verordening te komen en daarbij het nodige initiatief aan de dag te leggen.

Aanvankelijk was het alleen D66 die de uitnodiging aannam, gevolgd door de PvdA. Tijdens de raadsbehandeling van de nota sloten ook CDA en VVD zich bij een hierover door Leefbaar 3B ingediende motie aan. De nota Burgerparticipatie en de Leefbaar 3B/D66 motie werden met algemene stemmen aangenomen. Er valt nog het nodigde te doen maar de raad zette hiermee een belangrijke stap om  de belangstelling van de inwoners voor het politieke beleid niet alleen te krijgen maar vooral ook te verdienen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*