Burgemeester Ewald van Vliet herbenoemd

De Raad stond afgelopen donderdag stil bij het Besluit van Koning Willem-Alexander om Ewald van Vliet met ingang van 17 september te benoemen voor een tweede periode van zes jaar als burgemeester van Lansingerland. Jan Pieter Blonk stond, namens de raad, met de volgende toespraak stil bij zijn herbenoeming.

Burgemeester, beste Ewald,

Per vorige week dinsdag 17 september ben jij door de Koning herbenoemd als burgemeester van Lansingerland. Op die dag was het ook precies zes jaar geleden dat jij in een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Bleiswijk bent geïnstalleerd en je de ambtsketen omgehangen kreeg van Bas Eenhoorn.

Een herbenoeming is voor een gemeente een memorabele gebeurtenis en het heeft ook voor jou en je naasten een grote persoonlijke impact. En het is daarom ook dat ik in mijn functie als voorzitter van de vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester namens de raad enkele woorden tot je richt.

Eigenlijk kan ik heel kort zijn. De vertrouwenscommissie heeft je bij de raad voorgedragen voor herbenoeming en de vertrouwenscommissie was daar glashelder in. Daarna heeft een voltallige raad je voorgedragen voor herbenoeming bij de Kroon. De wijze waarop de raad dat heeft gedaan, moet jou een fijn gevoel van ondersteuning hebben gegeven.

Graag wil ik tot slot een aantal belangrijke steekwoorden noemen, die op jou van toepassing zijn:

  • Enorme inzet
  • Staat dag en nacht klaar voor ons Lansingerland
  • Je hebt een groot verbindend vermogen
  • Zeer toegankelijk voor inwoners
  • En …je staat boven de partijen

Namens de raad wens ik je een goede tweede periode als burgemeester van Lansingerland.

Symbolisch bezegelen we dit met een bloemetje.

Burgemeester Ewald van Vliet ging, na de raad bedankt te hebben voor het vertrouwen dat de raad aan hem heeft gegeven voor een tweede periode als burgemeester, met een uitgebreide toespraak in op verleden, heden en toekomst. Een moeilijke toekomstige periode in Nederland, maar zeker ook in Lansingerland. Onze gemeente staat voor hete vuren. De situatie zal nooit meer zijn als voor de crisis. Impopulaire maatregelen moeten genomen worden, maar laten we vooral de handen ineen slaan en met z’n allen de schouders er onder zetten. Op mij als burgemeester van Lansingerland kunt u rekenen, gaf hij aan.

Na afloop van zijn toespraak werd de burgemeester door alle raads- en collegeleden gefeliciteerd met zijn herbenoeming.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*