Bezoekers braderie Bleiswijk geven input voor het verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B

Leefbaar 3B wil graag dat de inwoners van Lansingerland input geven voor het verkiezings- programma van 2018.
Wij maken graag gebruik van de kennis, kunde en mening van onze inwoners. De braderie van 10 juni j.l. in Bleiswijk was weer een mooie gelegenheid om met u in gesprek te gaan.

Overall kun je stellen dat de Bleiswijkers tevreden inwoners van Lansingerland zijn. Uiteraard zijn er altijd wensen en verbeteringen te benoemen. Deze zijn genoteerd en zullen, waar mogelijk, worden meegenomen bij het opstellen van ons verkiezingsprogramma.

Er was een veel gehoorde wens voor meer diversiteit in het winkelaanbod. Helaas is dit iets waar de politiek niet veel invloed op kan uitoefenen. Dat is een kwestie van marktwerking. Maar de politiek kan zorgen voor een klantvriendelijke vestigingsklimaat en Leefbaar 3B zal zich daar sterk voor inzetten. Desgevraagd gaven de inwoners aan dat ze blij zouden zijn met de komst van een viswinkel, een speelgoedzaak, een schoenenwinkel en een brasserie.  lees meer

“Bibliotheek Bleiswijk vormt letterlijk het hart van het dorp”
Leefbaar 3B voelt zich erg gesteund door de inwoners, die met verbazing kennis hebben genomen van het aanstaande vertrek van de bibliotheek uit het centrum. Een vaak gehoorde mening is dat de bibliotheek in het dorp behoort en zeker bijdraagt aan de levendigheid van de Dorpsstraat.

Een bewoner wees nog op het feit dat de bibliotheek Bleiswijk eind 2013 nog de derde prijs kreeg in de verkiezing beste kleine bibliotheek van Nederland. Het jury rapport onderbouwde de prijs als volgt: ‘De kracht van deze bibliotheek zit in de persoonlijke benadering en sfeer: het is echt “onze” bibliotheek, die ook bijna letterlijk het hart van het dorp vormt.’

De inwoners gaven aan behoefte te hebben aan een goed alternatief in de Snip, met behoud van het SPIL en de oudheidskamer voor Bleiswijk.

Speerpunten Leefbaar 3B
Het was goed om bevestigd te krijgen dat de speerpunten van Leefbaar 3B sterk leven bij onze inwoners. Veel suggesties voor het verkiezingsprogramma liggen op het terrein van Schoon, Heel en Veilig, de Gemeentelijk dienstverlening, het Openbaar Vervoer en de Woningbouw.

2 Comments

 1. Met wie bent u tijdens de braderie in Bleiswijk in gesprek gegaan? Bekende van Leefbaar3B of onbekende?
  Uiteraard is het behouden van de bibliotheek in het hart van het dorp van groot belang.
  Alleen jammer dat de speerpunten van Leefbaar3B niet op een meerderheid in de raad kunnen rekenen dus niet gedragen worden door alle partijen c.q. bevolking Lansingerland.

  • Geachte heer Rosmolen,

   tijdens de braderie in Bleiswijk heeft Leefbaar 3b, met raadsleden uit Berkel & Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk, willekeurige bezoekers van de braderie aangesproken.
   Ons doel was zoveel mogelijk input op te halen, niet zoveel mogelijk bekende van Leefbaar 3B te benaderen, want deze kunnen wij indien gewenst via de e-mail op de hoogte brengen en vragen stellen.
   Opvallend was dat er ook veel bezoekers uit Berkel&Rodenrijs Bergschenhoek en Pijnacker waren. Al met al een vruchtbare dag.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*