Begrotingstekorten – Ogen lang gesloten voor waarschuwingen Leefbaar 3B

Ondanks de op papier sluitende begrotingen van de afgelopen jaren is er jaar op jaar meer geld uitgegeven dan er binnenkwam. De fractie van Leefbaar 3B heeft sinds 2011 meer dan eens erop gewezen dat door oplopende kosten van afschrijvingen en door oplopende schulden er in de toekomst problemen zouden ontstaan. De meerderheid van de raad en college heeft helaas haar ogen hiervoor lang gesloten gehouden. Door de eisen van de provincie komt nu boven water dat zonder ingrijpen de tekorten de komende jaren blijven oplopen. Sommige partijen vinden dat daarvoor Den Haag te hulp moet komen.

De door de Vinex opdrachten veroorzaakte schulden vormen een valide argument om steun te vragen bij de rijksoverheid en Leefbaar 3B vindt ook dat dit moet gebeuren. We moeten wel realistisch zijn en er rekening mee houden dat Lansingerland niet de enige gemeente is met grote schulden. Ondanks het begrip dat kamerleden van de landelijke partijen volgens zeggen hebben uitgesproken is er nog geen euro extra onze kant opgekomen.

Een andere zaak is het tekort op de exploitatie. De gemeente zal toch een begrotingsevenwicht moeten bereiken. Leefbaar 3B vindt dat dit bij vooral door bezuinigingen in de eigen organisatie moet gebeuren en niet door lastenverhogingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*