Beeldvormende bijeenkomst Toezicht en Handhaving

Alle raadsleden waren uitgenodigd om deel te nemen aan een interactieve beeldvormende bijeenkomst over Toezicht en Handhaving. De bedoeling was een kijkje achter de schermen, waaronder een kennismaking met de praktijk op straat. Vanwege de hevige regenval vrijdag zowel ’s middags als ‘s avonds viel het onderdeel “meegaan met een jeugdronde in de avonduren” letterlijk in het water. Met het onstuimige weer van die vrijdag zijn onze jonge inwoners natuurlijk liever binnen dan buiten en dus is het buitenprogramma verzet naar een andere datum.

De beeldvorming bleef nu beperkt tot de theorie. Het was een goede, informatieve en interactieve bijeenkomst waarbij raadsleden, door de organisaties die in onze gemeente samenwerken op het gebied van veiligheid, werden geïnformeerd over de wijze van werken en samenwerken. Onder leiding van Patrick Kolijn en Michiel Ferwerda (veiligheidsmedewerkers van Gemeente Lansingerland) kregen de raadsleden hier inzicht in. lees meer

Aanwezig waren:

  • Onze BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren)
  • Jeugd- en jongerenwerk
  • Wijkagenten
  • Coördinator Wijktoezicht
  • 3B-Wonen
  • Burgemeester Pieter van de Stadt
  • Betrokken ambtenaren
  • Raadsleden

Ooit heeft Leefbaar 3B het onderwerp BOA’s (gemeentelijke handhavers) op de agenda van de gemeenteraad gezet. Lansingerland heeft nu vier handhavers (BOA’s) op straat. Leefbaar 3B wil graag het aantal BOA’s uitbreiden. Leefbaar 3B heeft de raad van nut en noodzaak weten te overtuigen. Daar zijn we trots op, zegt Leefbaar 3B raadslid Marjolein Gielis.

Uit deze bijeenkomst is nog eens duidelijk gebleken dat er behoefte is aan meer BOA’s. Onze gemeente groeit en de gemeenschap verandert. Dat is veelal positief, maar het vereist wel een andere aanpak. Er is duidelijk behoefte aan handhavers die een bepaalde kern als werkterrein hebben. Ze kunnen dan nauw samenwerken met de wijkagenten.

Het voorstel voor uitbreiding heeft nog niet de steun van de commissie Algemeen Bestuur gekregen, maar Leefbaar 3B gaat er vanuit dat binnenkort een nieuw voorstel komt, dat wel op voldoende steun kan rekenen om het aantal handhavers (BOA’s) in Lansingerland uit te breiden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*