Afvalbrengstation naar bedrijventerrein Leeuwenhoekweg

De gemeenteraad van Lansingerland heeft afgelopen donderdag besloten dat het Afvalbrengstation gaat verhuizen naar bedrijventerrein Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek.

Wat er op Bosland gaat gebeuren, het terrein waar het Afvalbrengstation vertrekt, heeft het college als voorstel aan de raad voorgelegd. De raad heeft echter unaniem besloten de Gebiedsvisie Bosland later te bespreken omdat nog onvoldoende met de meest betrokken mensen is gesproken, onder wie de woonwagenbewoners. Wel heeft Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk aangegeven dat een woonwagenlocatie verplaatsen een proces is waar je een hele lange adem voor moet hebben en kan dus vele jaren duren. Vindt maar eens een locatie in Bergschenhoek. De optie dat het woonwagenkamp op de huidige plek blijft, ligt dan ook veel meer voor de hand en zou de insteek moeten zijn.

Voor de grote hoeveelheid vrijkomende grond door vertrek van het Afvalbrengstation zou een zonnepark een ideale nieuwe invulling zijn van dat deel van Bosland. Het financiële rendement kan volledig ten goede komen aan de inwoners van Lansingerland en dat is heel goed te doen in een klein gemeentelijk zonne-energiebedrijf. Naar schatting kunnen zo’n 2.400 huishoudens worden voorzien van duurzaam opgewekte elektriciteit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*