Afscheid tien raadsleden periode 2014-2018

Dinsdag 27 maart is in de laatste vergadering van de raadsperiode 2014-2018 afscheid genomen van tien raadsleden. Zij komen niet meer terug in de nieuw gekozen raad. Sommigen hadden daar voor gekozen, anderen niet, die zouden graag nog doorgegaan zijn als raadslid.

In de nieuwe raad komt van de fractie van Leefbaar 3B Jan van der Laan niet terug. Hij vindt dat heel jammer. Jan heeft zich de afgelopen vier jaar enorm ingezet voor de veiligheid in Lansingerland. Zijn initiatief tot het aanstellen van meer handhavers (Boa’s) op straat is gerealiseerd, maar het zijn er nog te weinig. De geplande inzet om het aantal handhavers nog verder uit te breiden kan hij daardoor niet doen. Iemand anders in de fractie van Leefbaar 3B zal zeker dat stokje van hem overnemen.

Verder namen de volgende raadsleden afscheid: Gerard Bovens (PvdA), Eddy Neeleman (Partij Neeleman), Gert-Jan van den Bogerd (CDA), Johan van der Burg (CDA), Ivana Citterbartova (GroenLinks), Juval Pat El (VVD) en Ronald van der Stad (D66).

Koninklijke onderscheiding

Een bijzonder afscheid van de raad kregen Arnold Oosterlaan (CDA) en André Nieuwlaat (ChristenUnie). Zij kregen uit handen van de burgemeester namens zijne majesteit de Koning een Koninklijke Onderscheiding. Beiden werden lid in de orde van Oranje Nassau. Bestuur en fractie van Leefbaar 3B feliciteren Arnold en André, die ruim 28 en 20 jaar lid van de gemeenteraad zijn geweest, met hun verdiende onderscheiding.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*