Leon en Vivien Erwich krijgen Koninklijke Onderscheiding

Leefbaar 3B raadslid Leon Erwich en zijn vrouw Vivien hebben beiden op Koningsdag ’s ochtends tijdens het Oranjeontbijt op het Kranenburgplein in Bleiswijk een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Leon is sinds 1999 voorzitter van het Oranjecomité Bleiswijk en Vivien secretaris.

In de loop der jaren is onder hun bezielende leiding op Koninginnedag en nu Koningsdag een feest ontstaan met een aantrekkingskracht op mensen uit de omliggende gemeenten. Ook de vele vrijwilligers van verschillende verenigingen in Bleiswijk maken dit feest elk jaar weer mogelijk.

Het Oranjecomité Bleiswijk is ook betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei. Verder zijn grote feesten georganiseerd bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima in 2002 met 10.000 bezoekers, het afscheid van Bleiswijk als zelfstandige gemeente en de viering van 70 jaar bevrijding. Leon heeft in 2014 het initiatief genomen voor de uitgave van een boek “Zoiets vergeet je niet”over de oorlogsjaren en bevrijding in Bleiswijk. In mei 2015 verscheen “Zoiets vergeet je niet”.

Leon en Vivien hebben zich de afgelopen 18 jaar als vrijwilliger enorm ingezet voor het Oranjecomité Bleiswijk en daarom reikte de burgemeester van Lansingerland, Pieter van der Stadt, met de volgende woorden de Koninklijke Onderscheidingen uit: Leon en Vivien, “Voor jullie jarenlange inzet voor de samenleving heeft het Zijne Majesteit behaagd jullie beiden te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.”

Bestuur en gemeenteraadsfractie van Leefbaar 3B feliciteren Leon en Vivien Erwich hartelijk met hun Koninklijke Onderscheiding.

1 Comment

  1. Van harte gefeliciteerd Leon en Vivien. Jullie soort maakt dat Nederland een fijn land is om in te wonen en brengen de samenhorigheid tot stand. Ik hoop dat jullie nog heel lang zo doorgaan. Jullie zijn mensen om trots op te zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*