Raadsleden in Lansingerland hebben een drukke week voor de boeg

De komende week is een nog al drukke week voor heel wat raadsleden. Maandagavond 15 mei zijn de fractievergaderingen gepland voor de drie raadscommissievergaderingen Ruimte 16 mei, Algemeen Bestuur 17 mei en Samenleving 18 mei. De meest in het oog springende onderwerpen, die besproken zullen gaan worden, zijn:

lees meer

 

Commissie Ruimte, dinsdag 16 mei om 20:00 uur

 • Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs. Er ligt een heel mooi ontwerp voor uitbreiding bij de Westersingel, aansluitend aan het huidige winkelgebied.
 • Eerste verkenning betreffende de rol van de gemeente betreffende snel internet in het buitengebied van Lansingerland.
 • Beleidskader laadpalen voor elektrische auto’s.
 • Bespreking advies van de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport (BRR) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over het verzoek van de directie van het vliegveld tot uitbreiding van het aantal vluchten. Cruciaal in het advies is:
 1. de huidige geluidsruimte wordt niet vergroot
 2. de mogelijke uitplaatsing van de traumahelikopter naar de zuidkant van Rotterdam en de daar voor in de plaatskomende commerciële vluchten. De traumahelikopter neemt zo’n 25% van de geluidsruimte in;
 3. de onderzoeken betreffende veranderende geluidshinder en luchtkwaliteit eerst uitvoeren en dan pas besluiten de helikopters wel of niet uit te plaatsen;
 4. het opnemen van extra handhavingspunten aan de baankoppen.

De leden van de BRR zijn de wethouders verkeer en vervoer van Rotterdam, Schiedam, Lansingerland en de gedeputeerde luchtvaart van de provincie Zuid-Holland.

Commissie Algemeen Bestuur, woensdag 17 mei om 20:00 uur

 • Jaarrekening 2016
 • Meerjaren prognose grondexploitaties 2017

 

 

 

Commissie Samenleving, donderdag 18 mei om 20:00 uur

 • Onderzoeksrapport Rekenkamer Lansingerland “in de groei, de toegang tot de jeugdhulp in Lansingerland.”
 • Cultuurhuizen en toekomstvisie bibliotheek in Lansingerland.
 • Wordt ’t Web om niet verkocht aan de bibliotheek, waardoor de bibliotheek in Bleiswijk vanuit de Dorpsstraat verhuist naar de Nachtegaallaan?

De commissie vergaderingen zijn in het gemeentehuis van Lansingerland en openbaar toegankelijk, maar ook thuis te volgen via de webcast: webcast

Via de link naar webcasting kunt u de commissie- en raadsvergaderingen ook terugkijken.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*