Accommodatieplan sport 2021 -2030 vastgesteld

Na vele uren discussie en vele schriftelijke vragen met als trekker Leefbaar 3B is het Accommodatie-plan Sport eindelijk vastgesteld.

De bittere pil, die moest worden geslikt, betrof het versneld vervangen van het Wetraveld (= wedstrijd- en trainingsveld) van TOGB. De versnelde vervanging betekent een bescheiden kapitaalvernietiging, omdat het veld nog niet is afgeschreven. Ook CVV Berkel gaat eerder dan gepland één van haar drie natuurgrasvelden vervangen door een kunstgrasveld. De grote winst daarentegen is dat de veldcapaciteit (speel & training) enorm toeneemt. Hierdoor is de kans groot, dat tot het jaar 2030 er voldoende mogelijkheid is te voetballen zonder dat verenigingen met wachtlijsten moeten gaan werken.

Door voldoende voetbalcapaciteit ontstaat er ook ruimte om de laatste vierkante meters grond te reserveren voor het zesde hockeyveld Accommodatie-plan Sport eindelijk vastgesteld.

Door de uiteindelijke vaststelling van het Accommodatie-plan kan HBR volgend jaar een blaashal in de herfst/winter over haar veld 3 plaatsen zodat te allen tijde kan worden gesport. Ook voor de binnensport goed nieuws omdat de ingezette koers om zoveel als mogelijk in één hal te spelen verder kan worden doorgezet.

Woordvoerder Wouter Hoppenbrouwer vroeg ook om snel te komen met een concreet voorstel voor de eigendomsoverdracht van veld 1 van de hockey vereniging HVB in Bleiswijk naar de gemeente.

Naast de sportbelangen werd aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie op Het Hoge Land op hoogtijdagen. Er is slechts één ontsluitingsweg.
Voldoende parkeerruimte voor fietsers en auto’s verdient de aandacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*