Vertraging aanleg A13/16?

A13-A16_HZZIn september 2015 is het Ontwerp Tracébesluit (OTB) A13/16 gepubliceerd en is door de minister aangegeven dat het uiterlijk in maart 2016 het Tracébesluit (TB) zal worden gepubliceerd. Veel inwoners van en organisaties in Lansingerland en Rotterdam hebben via een zienswijze bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de A13/16. Tegen het Tracébesluit, dat binnenkort gepubliceerd wordt, kunnen inwoners in beroep gaan bij de Raad van State. Inmiddels heeft de A13/16 een nieuwe naam gekregen, A16 Rotterdam.

lees meer

Het AD meldde afgelopen week dat het Tracébesluit niet voor 1 april wordt gepubliceerd. Die grens van 1 april is een deadline betreffende het Tracébesluit A16. In april wordt een update van de landelijke verkeersprognoses naar buiten gebracht en als dan het Tracébesluit nog niet is gepubliceerd, moeten allerlei nieuwe berekeningen worden gedaan omdat de (nieuwe) meest recente landelijke verkeersprognoses moeten worden verwerkt in het Tracébesluit van de A16 Rotterdam. Uitstel van het tracébesluit van minimaal zes maanden dreigt dus als het Tracébesluit niet voor 1 april 2016 c.q. voor het bekend maken van de nieuwe landelijke verkeersprognoses wordt gepubliceerd en dat zal de minister niet fijn vinden.

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van aanstaande dinsdag 15 maart zal Jan Pieter Blonk namens de fractie van Leefbaar 3B hierover vragen stellen aan wethouder Simon Fortuyn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*