Vernieuwde Dorpsstraat Bleiswijk feestelijk geopend

Vrijdagmiddag is op het Kranenburgplein in Bleiswijk de vernieuwde Dorpsstraat door burgemeester Ewald van Vliet en Leefbaar 3B wethouder Henk de Paepe officieel geopend.

De renovatie van de Dorpsstraat is een voorbeeld van goede burgerparticipatie, daar was iedereen het over eens. Met deze inrichting van de straat is de sfeer 1910 terug. Voor de opening liet de organisatie zich inspireren door het oude versje “Liesje leerde Lotje lopen langs de lange Lindelaan”. De Dorpsstraat is nu een echte lange Lindelaan en daarom waren er ook twee basisschoolmeisjes verkleed als Liesje en Lotje, zoals kinderen er in 1910 uitzagen. Zij hielpen de burgemeester en de wethouder bij de opening.

Ter gelegenheid van de opening is door Dirk Luijendijk van de Oudheidkundige Vereniging Bleiswijk een historische wandelroute langs de Dorpsstraat samengesteld. Deze route is opgeschreven in een prachtig boekje met foto’s.

Met deze renovatie is het centrum van Bleiswijk heel aantrekkelijk geworden. Nu zorgen dat het zo blijft en dat zal zeker lukken met de inzet van de winkeliersvereniging onder leiding van Norbert Hefti, Cees Dicke en Alie van der Lecq.

Foto: Dick Heesterman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*