Verkiezing Provinciale Staten

Afgelopen week kon Nederland weer naar de stembus. Nog steeds met het rode potlood. Met weemoed denken wij terug aan de stemmachines. Van Leefbaar 3B mogen ze bij de volgende verkiezing weer gebruikt worden. Maar ja, dat zal in deze high tech wereld nog wel een tijdje een brug te ver zijn. Onbegrijpelijk.

Op Leefbaar 3B kon niet gestemd worden. Wij zijn een lokale partij. Stemadviezen hebben wij niet gegeven. Onze kiezers, onze partijleden en onze fractieleden hebben verschillende achtergronden. Stemmen links of rechts, voor of tegen dit kabinet. Eén ding is zeker. Leefbaar 3B zet zich in voor de belangen van de inwoners en bedrijven van Lansingerland en dat verlangen ook de kiezers die op 3 maart 2010 op Leefbaar 3B hebben gestemd.

De uitslag, die was interessant. Bijna alle partijen vonden dat ze gewonnen hadden. De vergelijkingen werden zodanig gekozen dat er wat te vieren viel. Keuzemogelijkheden zat. Er kon vergeleken worden met de Tweede Kamerverkiezing 2010, de Gemeenteraad verkiezing 2010 en de Provinciale Staten verkiezing van 2007.

Wij hopen dat er snel een college is in Zuid-Holland. De oude coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie zou gewoon door kunnen gaan. Bijkomend probleem is dat deze coalitie 9 van de totaal 55 zetels heeft verloren en dat dan nieuwkomer PVV (8 zetels) en sterketerugkomer D66 (5 zetels) buiten de boot vallen.

Wij wensen niet alleen de VVD, die het voortouw heeft genomen bij de vorming van een nieuw Provinciecollege, de informateur Bruno Bruins, maar ook alle fracties in de Staten van Zuid-Holland veel wijsheid bij de vorming van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*