Verantwoording fractiegeld Leefbaar 3B

Fractiegeld-Leefbaar3bDe fractie van Leefbaar 3B heeft met ingang van 1 januari 2014 de besteding van de fractiegelden beperkt tot secretariële ondersteuning van de fractie. Met een maximum van € 1.500 per jaar. Dit jaar is daarvan door Leefbaar 3B € 1.125 euro daadwerkelijk uitgegeven. Van de in 2014 ontvangen € 3.900 heeft de fractie van Leefbaar 3B € 2.775 teruggestort op de bankrekening van de gemeente Lansingerland.

Leefbaar 3B vindt dat dinernota’s, een etentje met het partijbestuur, afscheidsfeestjes en cadeautjes voor vertrekkende wethouder of raadsleden niet betaald moeten worden uit het fractiebudget, dus niet betaald worden met gemeenschapsgeld van Lansingerland. Natuurlijk hebben de fractieleden van Leefbaar 3B ook wel een etentje en hebben afgelopen voorjaar met een BBQ en cadeautjes afscheid genomen van onze wethouder en drie raadsleden. De huidige raadsleden en duoraadsleden van Leefbaar 3B hebben dat zelf betaald.

1 Comment

  1. En zo hoort het ook dat de fractiegelden gebruikt moeten worden waarvoor zij bestemd zijn goed gedaan L3B.
    In mijn periode als raadslid in de deelgemeente Feijenoord ging daar wel eens wat mis met het besteden van fractiegelden
    Transparant zijn over de uitgaven van fractiegelden moet voor 100% zijn tenslotte is het wel belastinggeld van de burgers uit Landsingerland.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*