Uitreiking Koninklijke onderscheidingen 2024 Lansingerland

Op vrijdag 26 april reikte burgemeester Pieter van de Stadt aan zeven Lansingerlandse inwoners met trots een Koninklijke onderscheiding uit.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Elk jaar is het weer ontzettend mooi om namens de Koning de lintjes aan onze inwoners uit te reiken. Als ik hoor en lees hoeveel de mensen doen voor onze samenleving, dan kan ik daar als burgemeester alleen maar heel blij mee zijn. Het lintje is een prachtig kroon op het vrijwilligerswerk van de gedecoreerde mensen.”

Benoemd als in Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn:

De heer P. Kalkman
Al meer dan 40 jaar is de heer Kalkman vrijwilliger voor het Rode Kruis en de EHBO. Als trainer, hulpverlener en bestuurslid. Meneer heeft ook jaren meegevaren op de Henry Dunant boot. Meneer is een hulpverlener pur sang en heeft een lange lijst aan verdiensten.

De heer P. van der Meer
Muziek is bij de heer Van der Meer de rode draad in zijn leven. Al meer dan 45 jaar is hij vrijwilliger! Eerst bij Crescendo in Bleiswijk en nu bij Concordia in Bergschenhoek. Daarnaast was hij ook actief bij de Hervormde gemeente in Bleiswijk.

De heer W.J. Oudshoorn
Mede dankzij de heer Oudshoorn als voorzitter heeft LTC Triomf Tennis & Padel een grote ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft Padel naar Lansingerland gebracht. Ook is er een enorme toename van het aantal leden.

De heer W. Pijpers
Al jaren is meneer Pijpers voor verschillende organisatie in Lansingerland actief. Zoals bij de Parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk in Berkel en Rodenrijs en bij Huize Sint Petrus. Nu gaat alle aandacht naar de 3B-Bus waar hij de medeoprichter en bestuurslid is.

De heer C. Verschoor
Sinds 1979 doet meneer Verschoor vrijwilligerswerk. Het merendeel van zijn leven heeft hij muziek gemaakt. Eerst bij de Muziekvereniging Oefening Baart Kunst in Pernis en nu alweer 10 jaar bij muziekvereniging Concordia. Hij is betrokken bij projecten als ‘muziek op school’ en ‘concordia got talent’.

De heer C.A. Visser
Met ingang van zijn pensioen is de heer Visser volop vrijwilligerswerk gaan doen. Als schipper bij de Canal Hopper in Delft, hij heeft meegevaren op de MPS de Zonnebloem en namens de Zonnebloem bezoekt hij ouderen en neemt ook deel activiteiten.

Benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is:

Mevrouw N.J. Zaaijer
Voor mevrouw Zaaijer is turnen al meer dan 30 jaar haar lust en leven. Sv DOTO, oftewel sportvereniging Door Oefening Tot Ontwikkeling, heeft haar hart gestolen. Ze heeft alles voor de turnsport en de kinderen over. Ze is al jaren actief betrokken als trainster en organisatie bij sv DOTO. Naast het geven van les organiseert ze ook al jaren het sv DOTO kamp.

Leefbaar 3B feliciteert de zeven gedecoreerden van harte met hun decoratie!

Oproep voor lintje 2025
Kent u iemand uit gemeente Lansingerland die een lintje verdient? Iemand die zich al 15 jaar of langer zonder eigenbelang inzet voor de samenleving of iets uitzonderlijks heeft gedaan? Dan kunt u deze bijzondere inwoner voordragen voor een lintje.

Aanmelden vóór 1 juli 2024
De aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding in 2025 moet u vóór 1 juli 2024 indienen. Vervolgens wordt deze beoordeeld door de gemeente, de provincie en de Rijksoverheid. Daarna volgt de toekenning.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.lansingerland.nl/lintje of stuur een e-mail naar lintjes@lansingerland.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*