Deelnemers cursus gemeentepolitiek geslaagd!

Bert, Antoinet, Kees, Robin, Herman, Peter en Wim hebben de cursus “Introductie in de gemeentepolitiek” succesvol afgerond: gefeliciteerd! Gisteravond kregen zij het certificaat overhandigd van organisator avondvoorzitter Terry Duivesteijn na succesvolle deelname aan de 2 cursusdagen.

De eerste avond kregen ze een welkom van onze partijvoorzitter Carin van Rooijen, een openingswoord van onze burgemeester, les van onze trainers en mede-organisatoren Jean-Paul Meuldijk en Machiel Crielaard, een enthousiaste uitleg van Lennart van der Linden en Roel Vermaat van Echt voor Barendrecht en informatie van onze griffier Eveline.

Lennart van der Linden en Roel Vermaat van EVB

De tweede avond kregen ze duiding over financiën van onze wethouder Simon Fortuyn en praktijkvoorbeelden van Jan Pieter Blonk. De cursus werd afgesloten met een begrotingsspel en debat.In twee cursusavonden hebben de deelnemers kennis gemaakt met de lokale politiek, het reilen en zeilen van de gemeenteraad en griffie, hoe het college van Burgemeester en Wethouders en de ambtelijke organisatie werkt.

Ook is ingegaan op de invulling van het raadslidmaatschap, zowel qua tijd en energie, hoe inwoners bij het werk van gemeenteraadsleden moeten worden betrokken en met welke dilemma’s een raadslid te maken krijgt.

Wethouder Simon Fortuyn

Het zou ons niet verbazen als we enkele cursisten terugzien op een kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.

Bij voldoende animo, organiseert Leefbaar 3B nog een kennismakingscursus. Ben je geïnteresseerd in de lokale politiek, speel je met het idee om raadslid in Lansingerland te worden of heb je altijd al eens zelf in de raadzaal willen zitten? Meld je dan snel aan!

Laat het weten via leefbaar3b.nl/cursus.

1 Comment

  1. Het was een interessant en leerzaam traject. WE hadden als geïnteresseerden een goed kijkje in de politieke keuken. Mijn complimenten voor de personen die di alles mogelijk hebben gemaakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*