Het Plein in het centrum van Berkel officieel geopend

Op zaterdag 20 april is het zonovergoten plein in het centrum van Berkel, onder grote belangstelling geopend. Na toespraken van wethouder Simon Fortuyn (Leefbaar 3B), Ronald Vedder (voorzitter van de winkeliersvereniging) en onze gemeentedichter Mark Boninsegna werd met een druk op de rode knop het plein geopend. Het carillon ging spelen en de waterspeelplaats spoot zijn eerste stralen. Hier werd door de aanwezige kleintjes gelijk dankbaar gebruik van gemaakt.

Wethouder Fortuyn zette Jeroen Kock, de projectleider van de gemeente, in het zonnetje. Hij heeft het niet makkelijk gehad met dit project en vooral de uitloop in tijd was voor winkeliers een probleem. Hiervoor bood de wethouder zijn excuses aan. lees meer

Wie ook aandacht kreeg was mevrouw Van den Bighelaar, weduwe van de initiatiefnemer van het carillon in 1975. Zij heeft zich hard gemaakt voor het terugbrengen van het carillon in het centrum. Hiervoor moeten we trouwens ook Gerard Bovens, voormalig raadslid van de PvdA en Ruud Veldkamp bedanken.

De heer Ronald Vedder hield een enthousiaste toespraak over het fantastische plein en noemde de belangrijke leuze van de winkeliersvereniging “Gezellig, Schoon en Veilig” en hier voldoet het plein helemaal aan. Ook Vedder stipte de standplaatsen op het plein aan en gaf aan dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing om een betere plek te vinden, niet gelegen aan het plein.

Na afloop van de officiële activiteiten was er koffie met gebak en een Berkelse tasje met daarop gedrukt het gedicht “Ons plein” van de gemeentedichter. Al met al een vrolijk, bruisend feest.

Gedicht Mark Boninsegna, gemeentedichter Lansingerland

 

 

 

 

 

 


[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”Opening Centrum Plein Berkel”]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*