Leefbaar 3B vraagt naar voortgang bruisende entree dorpscentrum Bleiswijk

In juni 2017 heeft de gemeenteraad (met uitzondering van Leefbaar 3B) onder morele druk besloten de bibliotheek van Bleiswijk van de Dorpsstraat terug te verhuizen naar de Nachtegaallaan.
De bibliotheek moest onder andere verhuizen om de business case van Theater ‘t Web financieel sluitend te krijgen. Leefbaar 3B als hoeder van bruisende dorpskernen bleef van mening dat de bibliotheek met een caféfunctie voor jong en oud, leestafels, expositieruimten en flexibele (werk)plekken behouden moest blijven in de Dorpsstraat.

Door middel van een amendement riepen alle fracties uitgezonderd Leefbaar 3B – op juni 2017 – het college op om te komen tot een voldragen, levensvatbaar plan voor De Snip. Eén van de voorwaarden is dat de toekomstige partners van De Snip bijdragen aan een bruisende, verbindende en boeiende dorpscentrum.

Na bijna vier jaar is de situatie aan de Dorpsstraat ongewijzigd. Bij brief van 21 mei 2019 is de laatste update inzake de herontwikkeling De Snip met de gemeenteraad gedeeld. In de raad van juni 2019 werd de verkoop bekrachtigd. Voldoende redenen voor Leefbaar 3B om zich te laten informeren over de voortgang van de aangekondigde en beloofde bruisende entree van Bleiswijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*