Sporten met zand tussen de tenen

In vervolg op de websitebijdrage getiteld “Beachvolleybal in Lansingerland?” ziet het er naar uit dat er in de zomer 2021 de mogelijkheid bestaat om te beachvolleyballen.
In reactie op een motie van Wij Lansingerland tijdens de gemeenteraad van 18 februari heeft woordvoerder Wouter Hoppenbrouwer namens Leefbaar 3B zich er hard voor gemaakt om de locatie nabij de honk- en softbalvereniging Orioles hiervoor te reserveren.

Tijdens de raadsbehandeling ontstond verwarring over de primaire kosten van het egaliseren van de grond en aanleggen van de drainage en aan de andere kant de financiële verwachtingen voor de lange termijn.
Wouter Hoppenbrouwer benadrukte dat na de grondreservering er onzekerheden blijven. Er zijn nog veel verlangens, wensen en verplichte uitgaven, die binnenkort om integrale financiële afweging en keuzes vragen. Het zou dus zomaar kunnen zijn, dat er wel grond is, maar geen geld.

De inspreker Marc Bloemhard van Volley2B gaf aan zich hier bewust van te zijn, maar hij zou al heel gelukkig zijn met de grondreservering. Op basis van offertes sloot hij niet uit dat Volley2B zelf de kosten zou kunnen dragen, mocht de gemeente echt geen financiële mogelijkheden hebben.
Dit laatste zou echter niet passen bij de ambitie om in 2030 de sportiefste gemeente van de regio te willen zijn.

De motie werd unaniem aangenomen en de wethouder zal in de commissie van 11 maart inzicht moeten geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden ter zake van de financiering.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*